Sport

Dubaj várja a külföldi versenyzőket, hogy felkészülhessenek az olimpiára

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.11.18 | 17:48

Az Egyesült Arab Emírségek kész külföldi sportolókat fogadni edzőtáboraiban, hogy ott készülhessenek fel a jövő nyári tokiói olimpiára.

A felajánlásról az olimpiai sportokban járatos insidethegames.biz adott hírt, kiemelve, hogy az infrastruktúra mellett az ország klímája, a meleg éghajlat kiváló lehetőséget biztosít a felkészülésre.

A dubaji sporttanács (DSC) közölte, hogy kapcsolatban áll számos olyan nemzetközi szövetséggel és nemzeti olimpiai bizottsággal, amelyek edzőtáborozást terveznek az emirátusban, és a vendéglátók vállalták, hogy minden szükséges forrást biztosítanak, beleértve a belépési vízumokat is.

Többek között olyan létesítmények használatát ajánlották fel, mint a Hamdan és a Nad Al Sheba sportközpontok. Előbbiben rendezték például a 2010-es rövidpályás úszó-világbajnokságot, s a centrum korosztályos vb-knek is otthont adott már, 2014-ben kosárlabdában, 2015-ben pedig röplabdában. A Nad Al Sheba pedig számos külföldi futballcsapatot látott már vendégül modern létesítményeiben.

Szigorú óvintézkedésekkel garantálják az edzőtáborok biztonságát.

-hangsúlyozta a DSC.

A nézőket a közelmúltban engedték vissza a dubaji sporteseményekre, 30 százalékban maximálva a lelátói kapacitás kihasználhatóságát. Az Egyesült Arab Emírségek eddig csaknem 153 ezer koronavírus-esetet jelentett, és 538 halálesetről számolt be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló