Sport

Öt tipp, hogy ne herdálj, ha neten fogadsz

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.20 | 08:35

Az online kaszinózás izgalmas szórakozás lehet, ha odafigyelünk néhány dologra és elkerüljük a buktatókat. Adunk néhány tanácsot a besoccer.com gyűjtése alapján.

Világszerte egyre nő a kaszinó online népszerűsége. Nincs is ezen, mit csodálkozni, hiszen kényelmes megoldás, még a lábunkat se kell kitenni otthonról, ez pedig járvány idején kifejezetten hasznos. A Statista jelentése szerint egyébként az iparág 2023-ig 92,9 milliárd amerikai dollárt fog elérni, köszönhetően elsősorban a könnyű elérhetőségének és a széles fogadási palettának. Az iparág növekedésének árnyoldala is van, az online fogadók számának emelkedésével együtt jár az is, hogy egyre többen alakítanak ki rossz szerencsejáték-szokásokat, legfőképp az újoncok. Akár szórakozásból, akár hivatásból kaszinózunk, csak akkor lehet azt élvezni, ha mértékkel játszunk, csak így kerülhetjük el, hogy adósságcsapdába essünk. Éppen ezért fontos, hogy a játékosok figyelemmel kísérjék saját szerencsejáték-szokásaik alakulását és önfegyelmet gyakoroljanak. Nézzük, mit tehetünk ezért!

Hitelkártyával ne fogadjunk a neten

Ez a tanács praktikus és még betartani is egészen egyszerű: ne használjunk hitelkártyát az online kaszinózáshoz. A hitelkártyákon általában magasabb a limit, így könnyedén újabb fogadást köthetünk, hogy visszaszerezzük, amit elvesztettünk. Így megeshet, hogy feléljük a hitelkeretet és csak növeljük az adósságunkat, szerencsére több országban, így hazánkban is tiltva van a hitelkártyával való fogadás.

A szórakozás legyen a fogadás lényege

A fogadásra tekintsünk inkább szórakozásnak, ne pénzkereseti lehetőségnek. Ha azért fogadunk, hogy pénzt keressünk, könnyen belekerülünk a végtelen körforgásba: egyre többet veszítünk, ahogy egyre többet akarunk nyerni. Arról nem is beszélve, hogy nagyobb az esélye annak, hogy veszítünk, minthogy nyerünk. A profik és akik régóta fogadnak tisztában is vannak ezzel, az újoncoknak is érdemes észben tartani.

A limit akkor ér valamit, ha be is tartjuk

A gyakorlott játékosok szinte mind azt javasolják, hogy állítsunk be limiteket és tartsuk is magunkat hozzájuk. Közhelyesen hangozhat, de nincs hatékonyabb az önkontrollnál, ha fogadásról van szó. Mindig határozzuk meg, hogy mennyi pénzt és időt szánunk egy adott meccsre, még a fogadás előtt. Ha nincs rá elég pénzünk, hogy feltegyük a kívánt összeget, ne erőltessük, ne kérjünk kölcsön, így elkerülhetjük a túlköltekezést. Mindig tartsuk magunkat ahhoz, amit előre kijelöltünk. Ha elfogyott a játékra szánt idő vagy pénz, akkor az a jel, hogy itt az ideje leállni. Külön érdemes kiemelni, hogy a karantén alatti bezártság hatására felfutott az online szerencsejátékok forgalma, melyről bővebben korábbi cikkünkből lehet megtudni.

Depressziósan, stresszesen nem érdemes játszani

Bárkivel előfordulhat, hogy rosszabb napokat él meg, ilyenkor érdemes inkább távol maradni az online kaszinóktól. Bár a netes fogadás gyors menekülő utat, könnyű izgalmat ígér, megeshet, hogy többet költünk, mint amennyit szerettünk volna. Ha rossz kedvünk van, inkább sétáljunk, edzünk vagy táncoljunk.

Hobbik és kiegyensúlyozottság

Hogy mi köze a hobbiknak az online szerencsejátékhoz? A válasz nagyon egyszerű: ha van más időtöltésünk, akkor ahelyett, hogy minden időnket, energiánkat és pénzünket kaszinózásra fordítanánk, az egyéb hobbik teszik ki a napunkat. Ne feledjük, a felelősségteljes online fogadás nem kizárólag arra az időszakra vonatkozik, amikor megtesszük a téteket. Ha kiegyensúlyozott életet élünk, könnyebb elkerülni, hogy rossz szokások rabjává váljunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.