esport

Kirekesztésre készül a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetéség) a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség véleménye szerint

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.12 | 19:48

A Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) megdöbbenését fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a HUNESZ (Magyar E-sport Szövetésg) az e-sport szervezetek egy részének kirekesztésére készül 2021 március 16-án tartandó közgyűlésén és tiltakozik az “Aki nincs velünk, az ellenünk van!” elv alkalmazása miatt.

Unsplash

A Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES) határozottan és egyöntetűen foglal állást a magyar e-sport felszabdalásával és mások kirekesztésével szemben. E-sport szövetségi társunk, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ), akikkel évek óta egymás mellett formáljuk és alakítjuk a hazai videójátékos közösség ökoszisztémáját, álláspontunk szerint most drasztikus támadást kíván intézni saját közössége és az e-sport minden résztvevője ellen. A HUNESZ ugyanis 2021. március 16-i közgyűlésén új alapszabály módosítási javaslatot kíván megszavaztatni, mely szerint:

A HUNESZ tag más magyar e-sport szövetség tagja nem lehet, ennek megszegése a HUNESZ-ből való azonnali kizárást von maga után…

Az “Aki nincs velünk, az ellenünk van!” elv mérhetetlenül kártékony és kirekesztő, sőt megfélemlítő a közösségre nézve. Olyan retorika, amelyben az e-sport érdekei háttérbe szorulnak. Teljesen indokolatlan egy olyan piac felszabdalása és megosztása, amely még a magyar társadalom elfogadását sem nyerte meg magának, utcahosszal le van szakadva a külföldi színvonalhoz képest és gazdaságilag sem önellátó.

Ezen intézkedés nemhogy mindennemű szakmai indokot mellőz, de egyenesen romboló és megosztó hatást prognosztizál a magyar e-sport egészére. E-sport szervezeteket bélyegez meg, csapatokat és játékosokat hátráltat a szabad versenyzésben, partnereket és támogatókat állít egy olyan választás elé, amelyet egyáltalán nem lenne szükséges meglépni.

Álláspontunk szerint az e-sport szereplőinek és alakítóinak az lenne a feladata, hogy a lehető legfejlettebb és legprofesszionálisabb környezetet teremtsék meg közösségük számára, amelyre jelen pillanatban minden szereplővel együtt sem vagyunk képesek, nemhogy egy széthúzó, ellentétekkel tűzdelt légkörben, ahol félő, hogy e helyett az önös érdekek fognak dominálni.

Éppen ezért az NGES teljes mértékben és minden fórumon kiáll a hazai e-sport együttműködő szellemben való alakítása, az e-sport szervezetek szabad és korlátozásmentes működése, valamint az új szabály által megkülönböztetett és hátrányt szenvedő érintettek mellett. Egyúttal pedig kéri a HUNESZ-t, hogy ezen destruktív intézkedést ne terjessze elő jövő keddi közgyűlésén, a teljes magyar e-sport közösség érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.