Labdarúgás

Ronaldo lesz az első dollármilliárdos focista a világon

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.04.04 | 09:18

A Juventus csatára, Cristiano Ronaldo lesz a harmadik élsportoló, a labdarúgók között pedig az első a világon, aki aktív pályafutása alatt egymilliárd dollárt keres - a Business Insider szerint.

A 35 éves portugál sztáron kívül ez korábban két amerikainak sikerült: a golfozó Tiger Woodsnak és a profi bokszoló Floyd Mayweather Jr.-nak. A dollármilliárdos sportolók klubja Michael Jordan kosaraslegendával egészül ki. Egymilliárd dollár most nagyjából 340 milliárd forintnak felel meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Ronaldo azzal együtt lépi át az egymilliárdos határt még az idén, hogy – a vírusos világjárvány közepette a torinói csapatnál elfogadott kollektív bércsökkentés következtében – az ő fizetése is kevesebb lett. Az üzleti lap közlése szerint még ugyancsak 2020-ban – a teniszezők között elsőként – a korábbi világelső svájci Roger Federer válhat dollármilliárdossá.

Ezt a brutális vagyont természetesen a reklámszereplésekkel, egyéb szponzorszerződésekkel kuporgatta össze, de ha csak a focistafizetéséből élne, akkor is a hipergazdagok közzé tartozna. Cristiano Ronaldo többet keresett tavaly, mint a Serie A-ban tizenkét csapat, 31 millió eurós fizetése több mint a két és félszerese a második helyezett Matthijs de Ligtének.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló