FarangFrank
által írt cikkek

Pénzt adni az első rászorulónak, a piacon enni, út előtt mosatni, jobb lábbal lépni a repülőgép fedélzetére, onnan alvómaszkot/füldugót elhozni - csak néhány az olyan szokások közül, ami jellemző rám, ha utazok. De vajon jó-e az, ha vannak utazási szokásaink?

Vietnám hétköznapi arcával a Mekong-deltában és Con Dao szigetén sikerült találkozni. Can To egy másfél milliós város, amit a Mekong folyó ezer szállal sző át. A helyiek belőle élnek, és használják, és néha ki is használják, Con Dao pedig mindentől távol, de nem sokáig elhagyatottan áll a vietnámi tengerben.

A telefonod a legjobb barátod, sokkal jobb, mint te azt gondolod. Ha egyedül utazol, az alkalmazásokon keresztül nyílik számodra lehetőség hogy gyorsan informálódj. Nagyon nem mindegy tehát, hogy mit és hogyan használunk. Szubjektív app-ajánlónk következik.

Sorozatunk főbb országaiban - Vietnám, Kambodzsa, Thaiföld - inkább a buddhista vallás a meghatározó, de ennek ellenére - vagy éppen a megengedő buddhista szemlélet miatt - a nyugati ünnepek is kezdenek meghonosodni. Igaz, főként a turisták komfortérzete és persze az üzlet miatt.

Phu Qouck sziget az új Phuket, vagy Samui. Ez lehet akár jó is. De inkább nem annyira. Egy biztos, Vietnám nyugati partjainál fekvő szigete iszonyat menő az orosz és kínai turisták körében. Aki pedig ezt szereti, nyugodtan jöjjön ide, el is mondjuk, miért. 

Délkelet-ázsiai úticélok között általában a thaiföldi Phuket, Koh Samui és Bangkok szerepel első helyen, de néha érdemes kicsit lemenni a jól kitaposott ösvényekről, és olyan szegleteit megnézni Délkelet-Ázsiának, amik éppen még csak kezdenek ismertebbek lenni. Sorozatunk ebben igyekszik segíteni mindazoknak, akik szeretnek saját szervezésben, annak minden hozadékával együtt kalandoktól sem mentesen utazni, kicsit kilépve a komfortzónából.