Tech

Magyarország nagyon szabad, ha netezésről van szó

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.21 | 09:13

Egy új kutatás szerint a legjobbak között vagyunk.

A Comparitech 150 országot vizsgált abból a szempontból, hogy hol mennyire szabad az internethasználat. Magyarország a legjobb kategóriában végzett, ennek pedig több oka is van. Szabadon lehet torrentezni, pornót nézni, a hatalom nem cenzúrázza a híreket és lehet VPN-t használni, néhány országról viszont ezek nem mondhatók el.

Észak-Koreában a legrosszabb a helyzet, ahol az internet teljesen korlátozott, és csak a hatalom által engedélyezett híreket lehet olvasni, nincs torrent, közösségi média vagy VPN. Kína van a második helyen, ahol letiltották az összes nyugati oldalt, de van saját közösségi médiájuk, a Weibo. Ezen kívül nem lehet pornót nézni, ahogy a VPN használata is tiltott, torrentezni sem lehet. A kormányt kritizáló emberekre büntetés vár, már egy komment miatt is megütheti a bokáját az ember.

A dobogó utolsó helyén van Oroszország, Türkmenisztán és Irán, ezeken a helyeken nincs torrent, durván cenzúrázzák a híreket. Az oroszoknál elérhető néhány nyugati közösségi oldal, de ehhez az embereknek regisztrálniuk kell a telefonjukat, így pedig elvesztik az anonimitásukat. Pornót nézni legális, de készíteni nem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.