Tech

A nyár egyik legkülönlegesebb kollekciója került ki a magyar dizájner műhelyéből

  • Szerző:szaboakos
  • 2021.06.16 | 10:48

Az Anna Daubner és a Samsung bemutatja a divattervező legújabb nyári kollekcióját, amelyet hazai védett állatfajok és a magyar természeti értékek megóvása inspirált. Az élénk színű nyári darabokat az alkotó az elmúlt hónapokban a folyamat részletes bemutatásával, teljes egészében Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonon tervezte, a rajongók pedig az egyedi póló megvásárlásával támogathatják a Hortobágyi Madárkórház munkáját. Az így befolyó összegen túl a Samsung további 1 millió forinttal segíti az állatvédő szervezetet.

Több mint két hónapos intenzív munka után, amelybe ezúttal a művész követői is betekintést kaptak, elkészültek Daubner Anna állatvilág ihlette, fenntartható anyagból készült ruhái. Az ismert alkotó első alkalommal tervezett meg egy teljes kollekciót okostelefonon. Az újfajta kihívás és az inspirációt szolgáltató jellegzetes magyarországi állatok nagyon különleges végeredményt ígértek, a kész darabokat pedig most a szélesebb közönség is megismerheti. A laza és nyárias kollekció ingruhából, valamint szoknyás és nadrágos öltözékekből áll, amelyeket az alkotó egyedi megoldásaival tett még izgalmasabbá.

Fotó:Bodnár Zsófia

Fantasztikus élmény volt az újszerű alkotási folyamat. Az, hogy okostelefonon tervezhettem, extra kreatív lehetőségeket és motivációt jelentett, így sok olyan megoldás fedezhető fel az új kollekcióban, amelyre eddig egyetlen Anna Daubner ruhánál sem volt példa

– mondta el a tervező.

Fotó:Bodnár Zsófia

A ruhákon minden részlet jelentőséggel bír, az eredménnyel egy fontos témára szeretnénk felhívni a figyelmet.

Anna az ötletek és inspirációk gyűjtésével április elején kezdte a tervezést, az egyes lépésekbe pedig Instagram-követőit is beavatta. Alig egy hét alatt elkészült a kollekció hangulatát megragadó mood board, majd számos rajzolással töltött óra után május elejére a végleges minták is. A különleges, természetes anyag, amelyre a mintát nyomták, egyenesen Olaszországból érkezett, a méretre szabása után pedig május végére el is készültek a ruhák, mindez a csúcstechnológiás Galaxy S21 Ultra 5G segítségével.

Fotó:Bodnár Zsófia

Üdítő együttműködésnek tartom a technológiai vállalat és a feltörekvő magyar divatmárka összefogását, ráadásul egy sokak számára fontos ügyre hívja fel a figyelmet

– tette hozzá Csalár Bence divatszakértő, a kollekció nagykövete.

Egy élvonalbeli, agilis tervező és egy prémium márka hozza el azt a finom, abszolút nem tolakodó, és mindenki számára vonzó, hétköznapi viseletet, amellyel ráadásul egy magyar állatvédő szervezetnek is segíthetünk. A technológián keresztül elérhető környezettudatos megoldások és a természeti értékek megóvására inspiráló üzenet hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyár egyik legkülönlegesebb kollekcióját vásárolhassák meg a rajongók.

Fotó:Bodnár Zsófia

A két márka az egyik legjelentősebb magyar természetvédelmi alapítvány támogatásával is segíti az ökológiai sokszínűség védelmét. Az Anna Daubner támogatói póló vásárlásával darabonként ezer forinttal járulnak hozzá a vásárlók a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkájához, valamint a Samsung egymillió forint összegű támogatással járult hozzá a szervezet tevekénységéhez.

A Galaxy S21 Ultra 5G készüléket a kreatív alkotásra és a szabadabb önmegvalósításra tervezték

– mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője.

Rendkívül izgalmas volt számunkra ez a Magyarországon is különleges együttműködés, amelyben egy tehetséges fiatal tervező gondolatvilága a prémium technológiai megoldások segítségével kelt életre annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a hazai természeti értékek megóvására. Külön öröm, hogy egyedülálló alkotási folyamatban tudtuk megmutatni a technológia valódi, alkotó erejét, és egy lehetőséget mutatni a jövő tervezőinek.

Az Anna Daubner márka és a Samsung közös kollekciója június 13-án, 18:00 órától elérhető a tervező webshopjában. A művész a rajongók előtt, a Margot Store-ban, június 17-én leplezi le a darabokat és közös ünneplésre hívja a márka barátait. A ruhákról további képek Daubner Anna és a Samsung Instagram oldalán is megjelennek. A tervezéshez használt Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonról a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/ weboldalon érhető el további információ.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.