Tech

Díjat emel a Magyar Telekom is: ez rengeteg embernek fog fájni

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.09 | 14:18
  • trendindex: 2

A távközlési szolgáltató Magyar Telekom szeptembertől megemeli több, elsősorban régebbi tarifa havi és elérési díját, 2023-tól pedig minden évben automatikus inflációarányos árkorrekciót hajt végre.

A Magyar Telekom az előfizetőknek júliusban kiküldött számlalevelében közli, hogy számos, elsősorban régebbi díjcsomagot és opciót érintően megemeli előfizetési és igénybe vételi díjait szeptember 1-jétől.

A díjkorrekció elsősorban a 2017-től 2020-ig értékesített, már lezárt lakossági mobiltelefon, mobilinternet, vezetékes internet, vezetékes telefon és tévészolgáltatásokat érinti, mértékük pedig többnyire nem éri el a 10 százalékot

– írja a szakportál.

Bevezetik az inflációkövető árkorrekciót

A Magyar Telekom új, szeptember 1-jétől érvényes általános szerződési feltételeiből az is kiderül, hogy 2023-tól bevezetik – az összes előfizetőt érintő – inflációs árkorrekciót.

A mobil hang díjcsomagok havidíjai, a mobil internet adatdíjcsomagok havidíjai, a vezetékes internet díjcsomagok havidíjai, a vezetékes telefon díjcsomagok havi előfizetési díjai, a helyhez kötött műsorterjesztési szolgáltatás (TV) havi előfizetési díjai és alapkínálati csomagok havidíjai a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás mértékével megegyezően változnak majd az előző év végi díjakhoz képest.

A Telekom szerint nem az extraprofitadó miatt emelnek

A Telekom a díjváltozásokkal kapcsolatban a portálnak hangsúlyozta, a korrekciókra nem a szolgáltatóra kirótt, egyébként éves szinten nagyjából 25 milliárd forintos plusz adóterhet jelentő extraprofitadó miatt került sor.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló