Tech

2050-re inkább roboszexelni fogunk

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.17 | 06:30
  • trendindex: 11

Ian Pearson jövőkutató szerint 2030-ra már olyan mindennapos lesz a virtuális szex, mint most pornót keresni az interneten. Sőt, úgy véli, hogy 2050-re inkább robotoknál fogjuk keresni az ilyen típusú boldogságot. Érdemes hinni neki, mert általában bejön, amit mond.

Miközben Ian Pearson “A szex jövője” című beszámolóját olvassuk, kicsit olyan, mintha egy hosszabb jóslat-sorozatot vettünk volna a kezünkbe: van benne valami, de egy-egy mondatnál mégis hitetlenkedve felhúzzuk a szemöldökünket. A futurológusok azonban nem csak úgy a hasukra ütnek és egy sor sci-fihez hasonló ötlethalmazt gyártanak, hanem matematikai-statisztikai módszerekkel elemeznek múltbeli struktúrákat és folyamatokat. Sőt, az előtérbe került új technológiai folyamatokat is vizsgálják, melyek a jövőben meghatározóvá válhatnak. Ennek eredményeképp többféle lehetséges jövőváltozatot képesek előrejelezni.

MI, a robotok és a szex

Ha megfilmesítenénk Pearson beszámolóját, ez lehene a tökéletes cím. Mindenkit foglalkoztat a szex, és a mesterséges intelligencia (MI) fejlődésével egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy a robotok is képesek legyenek megszólalni, sőt, olyan szexuális élményt nyújtani, amiről sokan csak álmodnak – legalábbis Pearson ezt állítja. Ennek része lenne az “aktív bőr”, ami közvetlenül az idegekhez kapcsolódna, és az idegrendszert stimulálná. Képes lenne rögzíteni azt, ha valakivel nagyon jó szexuális élményt élünk át: majd egy virtuális kontaktlencse segítségével bármikor újra átélhetjük a pillanatot.

2030-ra már VR kontaktlencsét kellene hordanunk, nem hiszem, hogy ezeket a kényelmetlen szemüvegeket viselnénk majd

– vélekedik Pearson.

A VR kontaktlencse nem lesz zavaró (forrás: pixabay.com)
A VR kontaktlencse nem lesz zavaró (forrás: pixabay.com)

A beszámoló szerint a VR technika fejlődésének köszönhetően bármilyen ötletünket megvalósíthatjuk partnerünkkel: percenként változtathajuk a ruháját, vagy akár egy híresség bőrébe is bújtathatjuk. Kicsit bizarr nem? Ti hogyan reagálnátok, ha a barátotok/barátnőtök ma este azzal állítana be a hálószobába, hogy :“Drágám én ma Natalie Portmann-al/George Clooney-val szeretnék ágyba bújni…”

Csak szex és más semmi?

A szerelem és a szex már ma sem mindig kéz a kézben jár. Sokszor bonyolódunk alkalmi kapcsolatokba, és nem is várjuk az estétől, hogy megtaláljuk életünk szerelmét. Pearsons úgy véli, egy robottal szexelni hasonló lesz ahhoz, mikor egy párkapcsolatban élő nő alkalomadtán előveszi a vibrátorát, és mechanikus módon kielégíti vágyait. Ettől még nem kell temetni az emberi kapcsolatokat, csak előfordulhat, hogy a szexuális feszültségeit más módon vezeti le az ember.

Továbbra is léteznek majd emberi kapcsolatok, és szerintem az emberek ezeket fogják előnyben részesíteni”

– teszi hozzá Pearsons.

giphy jessicaalba

Sőt, szerinte a technika fejlődésének köszönhetően még mélyebbek lehetnek majd szexuális kapcsolataink, mert képesek leszünk átélni azt, amit partnerünk is érez: nem kell bizonytalankodnunk, hogy ez a sóhaj most jót, vagy rosszat jelentett, tetszett, nem tetszett.

A média a legtöbbször arra fókuszál, hogy “Te jó ég, robotokkal fogunk szexelni,”  és nem gondolnak bele abba, hogy ez a technológia segíthet még közelebbi kapcsolatokat létrehozni az emberek között. Nem távolságot, hanem közelséget generál.”

– mondja Pearsons.

Belezúgtam a robotomba

Elmélyülhetnek a kapcsolataink, de Pearson azt sem zárja ki, hogy inkább a robotokkal kerüljünk közelebbi viszonyba. Szerinte az MI 2050-re emberi szinteket fog megütni, és képesek leszünk igazi érzelemdús kapcsolatokat kialakítani a robotokkal.  A roboszexnek az a hatalmas előnye, hogy a legvadabb fantáziáinkat is kielégítő robotokat készítenek majd.

Elkerülhetetlen, hogy egyesek nagyon szoros kapcsolatot építsenek ki a robotjukkal, hisz eleve egy olyat választ az ember, ami (vagy aki?) vonzó a számára, és ha ez még értelemmel és szexuális kapcsolattal is párosul, akkor az is érthető, ha valaki úgy érzi, a robotjában találta me a nagy Ő-t.

giphy-love6

Pearson előrejelzései nem teljesen elképzelhetetlenek. Néhol furcsák, de a technika rohamos fejlődése mellett nem lehetetlen, hogy jóslatai valóra válnak. Sokaknak segíthetne, ha roboszexelhetne: gondoljunk csak az idősebbekre. Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy milyen hatással lesz az emberi kapcsolatokra: mindenki robotokkal szexel majd, mert egyszerűbb, mint randira hívni valakit? Vagy tényleg csak kiegészítő szerepet tölt majd be, mint a szexuális segédeszközök? Lehetséges, hogy egészséges egyensúly alakuljon ki, esetleg jelentős javulás álljon be szexuális életünkben? Kíváncsian várjuk, hogy Pearson feltevései mennyire valósulnak meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló