Infotech

Bill Gates a legbőkezűbb Jézuska

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.19 | 07:53

Idén harmadjára vesz részt a Microsoft-vezér a Reddit titkos karácsonyi ajándékozós akciójában. Nem a „kevesebb néha több" elve vezérelte, amikor összerakta a nyertes csomagját.

Gates idén harmadjára szállt be a Reddit sorsolásos nyereményjátékába, ahol a felhasználók benevezhetnek arra, hogy celebek és fontos emberek jó PR-t csináljanak maguknak ajándékozzák meg őket karácsony körül. Alyssa Milano és Snoop Dogg mellett ő volt az igazán nagy név a jótékonykodók között.

Több mint nagyvonalú volt a csomag összerakásakor: Egy Xboxot és egy retro konzolt, pár figyelmes apróságot és üdvözlőlapot is küldött az Aerrix felhasználónevű nőnek.

Gates csomagja sokkal személyesebb volt az ingyen Xboxnál: lecsekkolta a nyertes hátterét, kiderítette, hogy Louisianából származik és hiányzik neki otthonról a nagybátyja főztje, ezért küldött neki egy ottani ételekről szóló receptkönyvet. Még a kutyáját is meglepte pár aprósággal. A pakk legjobb darabja egy, a nyertesről és férjéről készült kép volt, amire ráphotoshopolták a Microsoft-vezért.

Kép: Aerrix/Imgur
Kép: Aerrix/Imgur

Itt böngészheted az ajándékokról készült galériát:

I won Secret Santa…Bill Gates was my Santa!

Minden ajándékra felragasztott néhány személyes kommentárt kézzel írva, emellett ezt írta az üdvözlőlapon, amelyen a fenti képhez hasonlóan mikulássapkában pózol:

Hogy biztosan ne veszítsd el a hited a Reddit közösségében, csomagoltam neked pár ajándékot, remélem tetszeni fognak. Van köztük néhány játék, meleg ruhák és három kedvenc filmem. A nevedben adományoztam a code.orgnak azért, hogy segíthessék a gyerekek informatikatanulását. A legjobbakat Seattle-ből.

Ilyenkor sokan legyintenek, hogy csak a hírnevük ápolása miatt csinálnak ilyen akciókat a nagy emberek. Ha ez még így is van, Gates kivitelezése mindenképpen kedves és megmosolyogtató. Nem csak hozzávágott egy Xboxot a nyerteshez, az tényleg személyes, neki szóló csomagot kapott.

A Redditen sok ehhez hasonló akciót szerveznek, legtöbbször a felhasználók segítik egymást csereberéléssel, telefontokoktól kezdve a kosaras kártyákon át a kölcsönös idegenvezetésig a résztvevők szülővárosában. Rengeteg izgalmas kezdeményezésük volt már, itt lehet őket böngészni.

Bill Gates egyébként imádja a Redditet, itt van róla a bizonyíték:

(Nyitókép: JP Yim/Getty Images)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.