Tudomány

Hoppá! Érkezhet a koronavírus elleni leghatékonyabb ellenszer

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.03.27 | 11:18

Az egyszerűségét tekintve ennél nincs hatékonyabb. Szájon át bevehető, koronavírus elleni védettséget nyújtó gyógyszert tesztelnek Izraelben.

A tablettát az Oramed Pharmaceuticals nevű izraeli gyógyszergyár fejlesztette ki, amely az immunizálás felgyorsítása révén forradalmasíthatja az új típusú koronavírus elleni küzdelmet. Az Oramed egyébként az indiai székhelyű Premas Biotech jövendő oltóanyagának egyadagos, orális változatát készítette el.

Ez a gyógyszer sokkal gyorsabb és egyszerűbb immunizálást tesz lehetővé számunkra. Nem kell klinikára, orvosi rendelőbe menni, a COVID-19 elleni tabletta akár a postaládába, otthonába is megérkezhet

– ecsetelte a módszer előnyeit Mirjam Kidron, a cég tudományos igazgatónője. Az izraeli vállalkozás azt reméli, hogy hamarosan elkezdhetik az emberi tesztelés első fázisát, és fél év alatt be is fejezhetik a teljes tesztelési folyamatot. Eddig állatkísérletekben, sertéseknek adták be a készítményt, és azok a megfelelő mennyiségben ellenanyagot termeltek a koronavírus ellen.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.