Tudomány

Több zsírégetéssel jár elektromos biciklin kerekezni, mint a hagyományoson

Ahogy népszerűbbé válik valami innovatív, a róla szóló kutatások is elszaporodnak. Most is egy ilyenről van szó.

Nemrég az derült ki, hogy az elektromos roller annyira mégsem környezetbarát, a kutatók most az elektromos biciklit vették elő. Úgy néz ki, akár több zsírt is égethet egy elektromos biciklis, mint aki hagyományossal kerekezik.

Már egész olcsón, 150 ezer forint körül hozzá lehet jutni egy ilyen kétkerekűhöz, de egy minőségi darab sem kerül többe 400 ezer forintnál. Szóval a kutatók jó sok alannyal tudtak dolgozni, 10 ezer felnőttet vizsgáltak Európa különböző országaiból. Megnézték, hogy a különböző közlekedési módok mennyi energiába kerülnek az emberek számára.

Ideális körülmények nélkül más a helyzet,

ugyanis a kutatók azt is számításba vették, hogy mekkora távot tesznek meg az emberek hagyományos és elektromos biciklivel. Ez utóbbin csak azért használnak el több energiát, mert több időt töltenek rajta, nagyobb távokat mennek vele. Így az eredményük igaz erre a merítésre, de ha az elektromos biciklisek hagyományossal járnának, több energiát használnának fel. Ettől függetlenül persze már az is jó hír, hogy egyáltalán összemérhető a kettő testmozgásügyileg.

A kutatás.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.