Tudomány

A covid csak a kezdet? – Félelmetes és vészjósló eredményre jutottak a tudósok

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.25 | 16:48

Valószínűleg nem pár éven belül jön a következő, koronavírus méretű pandémia, de a Padovai és a Duke Egyetem tudósai szerint lesz még ekkora pandémia a mi életünkben.

Az egyetemek kutatói az 1600-as évektől vizsgálták a járványokat, a jelenleg is fennállóakat viszont kihagyták a kutatásból, így a HIV, a malária és a koronavírus nincsenek benne. Az elmúlt 400 évben 476 epidémiát, tehát gyorsan fellendülő, meghatározható helyű járványt számoltak, ezeknek a fele halálos áldozatokat is szedett. 145 járványnál kevesebb, mint 10 ezer ember halt meg, 114 esetében pedig nem találtak feljegyzést az elhunytak számáról.

Esélyek

Az eredmények alapján jelenleg 38 százalék esély van arra, hogy valaki átéljen egy pandémiát, viszont egyre több olyan kórokozó jelent meg az elmúlt öt évben, ami emberek között terjed. Emiatt ez az esély megduplázódhat a következő évtizedekben, így még a mi életünkben előfordulhat, hogy 80 százalék esélyünk lesz átélni egy pandémiát az életünk során. Így persze annak az esélye is nő, hogy többet átéljünk, így egyre inkább benne lesz a pakliban, hogy jön még koronavírus méretű világjárvány.

Arra egyébként jelenleg két százalék esély van, hogy egy COVID-19 szintű járvány kialakuljon, viszont most is sokkal több, nagynak számító járvány van, viszont ezek nincsenek akkora hatással az életünkre.

(24.hu)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.