Tudomány

Egyre hamarabb kezdenek el kávézni a fiatalok

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.10 | 14:54

Az évek során a kávé központi téma lett a millenáris generáció körében – egy új beszámoló szerint rekordmagasságokba repítette a globális keresletet a kávéfogyasztás növekedése.

Van, akinek a kávé egyenlő a reggeli ébredéssel, másnak a vizsgaidőszban adja a legnagyobb segítséget egy kis koffein-bomba. A Bloomberg jelentése szerint a millenálisok korábban kezdenek el kávézni: a kávéfogyasztás pedig rekordot döntött. A chicagói Dessentials felmérése alapján a 19 és 34 év közöttiek teszik ki az amerikai kávéfogyasztók 44 százalékát. Meglepő módon az elmúlt nyolc évben a 40 év felettiek között pedig csökkent a fogyasztók száma.

A hirtelen ugráshoz egészen biztos, hogy a médiának is köze van: a nagy sikerű Szívek szállodájában a kávét a nap bármely szakaszában úgy isszák, mint a vizet – és nehéz elképzelni bármilyen amerikai romantikus vígjátékot anélkül, hogy valaki egy papír kávéspoharat szorongatna. Azt hozzá kell tennünk, hogy Amerikában a gyengébb, hosszú kávé a divat: több kávé után se kell félni, hogy megáll a szívünk a sok koffeintől.

giphy_coffe

A felmérés alapján az 1995 után születettek  már 14 éves koruk környékén elkezdenek kávézni, míg az 1982 körül születettek csak 17 éves koruktól. Találtak néhány olyan kirívó esetet is, mikor már 10 éves kor alatt is fogyasztottak kávét.

Ilyen például a 21 éves William Tuesca is, aki ötévesen kezdett el kávézni. Hát igen, van akinek még a szénsavas üdítő se játszik ilyen idősen, Will pedig már kávézgatott.

 A kávé a suliban egyfajta divat szimbólum, és lehetőség a szocializációra.

– véli Tuesca.

A Bloomberg jelentése szerint, a kávé legnagyobb előállítója és exportálója Brazília sem tudja már tartani a lépést a fogyasztás növekedésével – a hatalmas szárazságok jelentősen visszavetik a termelést. Ez elég aggasztó a Tuesca-féle függők számára, aki előbb mondana le a csokiról, mint a kávéról.

A kávé olyan, mint a barátnőd, vagy a feleséged, akit minden nap magad mellett szeretnél tudni.

– teszi hozzá.

Fotó: pixabay/moritz320


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló