Sorozatok

Walking Dead borokat dobtak piacra, vörösek, mint a vér, te vennéd? Bajban a sorozat

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.08 | 11:42

A 8. évad egyre gyászosabb, és nem a tragikus fordulatok, hanem a silány sztori miatt, és ezt már a nézők is egyre kevésbé tolerálják.

Forrás: Pixabay

Akármilyen sikeres is egy sorozat, de ha átlépi a 4-5 évados határt, szinte törvényszerű, hogy onnantól mindig jön egy megtorpanás, egy (vagy több) gyengébb évad, ami egyenes út a kreatív mélypont kellős közepébe. Mindenki kedvenc zombis sorozata sem járt jobban. Egy kiváló hatodik évad után jött a hetedik, ami szépen lassan, mintha csak ez lett volna a terv, beleállt a földbe. Az egyik, teljesen helyénvaló kritikai észrevétel az volt, hogy a készítőknek nem kéne akciófilmmé változtatni a Walking Dead terepét, mert ahhoz egyszerűen nem értenek, de mintha csak azért is meg akarnák mutatni, a 8. évad egyelőre akciófilmes, abból viszont eléggé vérszegény, kiszámítható, de leginkább semmilyen. Az izgalom, és az izgalmas karakterépítés már a múltba veszett.

Nem véletlen, hogy a rajongói-nézői kritikák is egyre hangosabbak, és az már egyáltalán nem csak jelzésértékű, hogy az új évad első pár része minden idők legalulpontozottabb részei lettek a Rotten Tomatoes-on. (De komolyan, valaki el tudja mondani részletesen, hogy mi történt az első 3 részben azon kívül, hogy a csapat egy része itt, a másik meg ott lövöldözött, miközben 5 percenként szállították az írók a logikátlanságokat?)


Aggódni persze nem kell, mi bízunk benne, hogy amint Neganék mentek a levesbe, utána biztosan össze fogja magát szedni Rick és csapata. Amihez most nem várt segítség érkezett – mert azért a rajongás az egyre sűrűbb kritikai visszahangok ellenére sem csillapodott. Egy három palackból álló Walking Dead borcsalád került a piacra, aminek darabjait egy-egy fontosabb szereplőről nevezték el. Stílszerűen mindhárom vörös, azaz vérszínű bor, és mint a reklámszlogen is mondja róluk:

ezekkel a vörösborokkal túlélhető a zombiapokalipszis.

A Rick Grimes 2016 California Petite Sirah a leírás szerint merész, sötét és kiegyensúlyozott bor, a Daryl Dixon 2016 California Cabernet Sauvignon ízében a vanília, a fekete csokoládé és a karamell is felfedezhető, míg a Negan California Bourbon Barrel Red Blendében pedig érett fekete gyümölcsök, szárított gyógynövények és a kávébab íze. Szívesen végigkóstolnánk a teljes repertoárt. Lehet, hogy a zombik ellen nem védenek, de talán élvezetesebbé teszik az új évad vérszegény részeit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.