Unatkozom

Hiánypótló, végre itt a beszélő okoshal

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.06 | 12:00

Egy programozó összekombinálta az Amazon okoshangszóróját egy beszélő hallal.

Az életnek vannak fontos és kevésbé fontos pillanatai. A beszélő halak fontosságát nem tudjuk még felmérni, de sejtéseink vannak természetesen. Brian Kane indíttatását még nem sikerült teljességgel feltárni, de az tisztán lejön, hogy mély, és ősi kapocs van közte és a beszélő halak között. Amúgy meg programozó, egyszóval, a fene se tudja, hogy mi vitte rá, de mi szobrot állítanánk neki.

De hogy lehetséges ez egyáltalán?

Ahhoz, hogy megértsük, mennyire bizarr ez az egész, ismernünk kell a két tárgyat eredeti formájukban. A hal belében egy Amazon Alexa, az online bolt személyi asszisztenssel felszerelt okoshangszórója lapul. Ott tartunk, hogy egy hangszórónak parancsolgatva tudunk e-maileket olvasni, naptárbejegyzést írni, és még nagyon sok mindent mást. Itt írtunk a témáról részletesen. A Big Mouth Billy Bass pedig a világ egyaránt legértelmetlenebb és legviccesebb dolga, egy éneklő hal. Rengeteget eladtak belőle az USA-ban.

Kane annak köszönhetően kombinálhatta össze őket, hogy az Amazon elérhetővé tette a hangszóró API-ját, vagyis az alkalmazás programozási felületét. Ez bevett dolog a tech cégeknél, akik így megnyitják a játszóteret a lelkes programozóknak, valamint maguk is hasznot húzhatnak az eredményekből anélkül, hogy fizetnének valakinek, hogy kísérletezzen a szoftverükkel. “Egy nyilvános API segítségével lehetséges egy programrendszer szolgáltatásait használni anélkül, hogy annak belső működését ismerni kellene.” – írja jó barátunk, a Wikipédia.

Amire persze a Wikipéldia sem készült fel, az Brian Kane, és a beszélő hal.

 

(Nyitógif: Facebook/Brian Kane)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.