Érdekes

Igazi repülőgép-ritkaság landolt Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.14 | 17:10

A Ju-52 a második világháborús filmekből lehet ismerős. Azért is érkezett, hogy egy filmforgatáson vegyen részt.

Egy igazán különleges, Junkers Ju-52 típusú repülőgép landolt ma a Győr-Pér Repülőtéren – írja a Kerozingőzös Portál Facebook-oldala. Az 1939-ben gyártott, hárommotoros „Tante Ju”, vagyis „Ju Néni” néven is ismert szállítógépből több mint 4800 darabot gyártottak a második világháború előtt és alatt, igazi igáslóként szolgált a háború után is, de ma már csak hat darab van repülőképes állapotban.

Ez a példány (lajstromjele: HB-HOP)  a Svájci Légierőnél szolgál, nosztalgia sétarepüléseket és repülőbemutatókat tartanak vele. A repülőgép egy filmforgatás miatt jár Magyarországon. Kifejezetten a forgatás miatt kapta a második világháborúban alkalmazott festést és birodalmi felségjelet.

A Svájcból érkező gép személyzete vámvizsgálat céljából szállt le a repülőtéren, majd folytatta az útját Budaörsre. A fotókat Pap Ferenc készítette.

Érdemes megfigyelni a BMW emblémát a kormányon, illetve a motorok oldalán is. A ma autógyárként ismert BMW ugyanis valaha főleg repülőgépmotorokat gyártott. Jó reklám a cégnek, hogy ebben a gépben eredeti BMW-motorok járnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló