Érdekes

A fenékplasztika a világ legveszélyesebb műtétje, amiben a legtöbben halnak meg

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.09 | 06:46

Amerikában egyszerűen csak "brazil popsiemelésnek" nevezik a beavatkozást, amiből jelenleg minden harminc másodpercben végeznek egyet. Tavaly 32 halálos áldozata volt a fenékplasztikázottaknak.

Dr. Craft, a Miamiban dolgozó plasztikai sebész arról beszélt a VICE-nak, hogy ez a műtét sokkal veszélyesebb, mint hinnék, mert az izmok és az erek ezen a területen kereszteződnek a leginkább úgy, hogy milliméterek választják csak el egyiket a másiktól, és a tévedésnek óriási ára lehet.

Ő maga mindig fél, amikor ezt a típusú műtétet hajtja végre, és aggodalma még inkább segíti őt abban, hogy pontos és összeszedett legyen.

Összetett műveletsor ez: először is a testzsírt eltávolítják valahonnan, ahol nincs rá szükség – többnyire a csípőből – és ez az, ami a fenékbe kerül, amit meg is emelnek aztán.

A szakember szerint rengeteg kuruzsló végez ilyen beavatkozást, így aztán ha valaki azt ígéri, jobb lesz a feneked 5 ezer dollárért, azonnal menekülj: jó esetben nem dilettánsról, hanem kezdő plasztikai sebészről, esetleg nem kimondottan erre a területre szakosodott szakemberről van szó, és mindkettő nagyon veszélyes.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Motor
Megvannak a Dakar győztesek
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 01. 19.