Uncategorized

Rohadt hideg lesz hétvégén, fagyhat is

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.14 | 16:50

Napközben jellemzően száraz, napsütéses időjárás várható hétvégén, bár hajnalonként többfelé is lehet köd. A leghidegebb órákban

néhol fagyra is készülni kell,

bár a csúcsértékek többfelé 15 fok körül alakulnak – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken gyengén felhős, napos idő várható, miután feloszlik a köd és rétegfelhőzet, bár néhol csak nagyon lassan. Szél nem várható. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul.

Fagyzugos helyeken ennél is hidegebb,

míg a szelesebb és felhősebb északnyugati tájakon enyhébb lehet az idő. A maximumhőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.
Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, a szél viszont sokfelé megélénkül. A leghidegebb órákban általában 0 és plusz 7 fok közötti értékeket, de a derült részeken akár mínusz 2 fokot is mérhetnek.

A nappali csúcsértékek 13 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is többfelé köd képződik, de feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet általában plusz 1 és 6 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon akár mínusz 2 fok is lehet. Napközben 12-16 fokig melegszik a levegő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló