Uncategorized

Nem titok többé: ilyen a parlamenti képviselők oltottsága

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.26 | 17:48

Az országgyűlési képviselők annak ellenére is mindannyian beoltatták magukat, hogy számukra egyelőre nem kötelező a vakcina.

A 24.hu megkérdezte a parlamenti frakciókat és a független képviselőket, hogy állnak az oltások beadásával, azután, hogy Bencsik János határozati javaslata a képviselők számára is kötelezővé tenné a koronavírus elleni vakcinát. Ebből pedig kiderült, hogy az országgyűlési képviselők annak ellenére is mindannyian beoltatták magukat, hogy számukra egyelőre nem kötelező a vakcina.

A Fidesz-frakció minden képviselője és munkatársa már legalább két koronavírus elleni védőoltáson van túl, és folyamatos a harmadik, emlékeztető oltások felvétele, utóbbira mindenkit biztatnak – írta a kormánypárt frakciója.

A Demokratikus Koalíció kilencfős frakciójából szintén mindenki legalább két oltással rendelkezik, hatan pedig már a harmadik oltásukat is megkapták.

A Párbeszéd frakciójában mind az öten felvették már a harmadik, emlékeztető oltást is.

Az MSZP 15 tagú frakciójából mindenki megkapta a második oltását, tizenegyen a harmadikat is felvették, és a többiek is tervezik beadatni az emlékeztető oltást.

Az LMP 6 fős frakciójában mindenkinek van legalább két oltása, hárman pedig már az emlékeztető dózist is megkapták és amint lehetőségük nyílik rám még többen felveszik. Mint ismert, Schmuck Erzsébet tíz napja maga közölte, hogy három oltással a szervezetében lett koronavírusos.

A frakciók közül egyedül a Jobbik nem közölt adatokat a képviselőinek oltottságáról, mert álláspontjuk szerint az adatigénylés olyan adatkörbe tartozik, amely nem adható közre, tekintettel az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR rendelkezéseire és arra, hogy az egészségi állapotra vonatkozó információ különleges adat.

A KDNP frakciója azt írta, minden képviselőjük felvette a második oltást és folyamatban van a harmadik oltások beadása.

A Mi Hazánk-os Dúró Dóra és Apáti István mindkét képviselője be van oltva, annak ellenére, hogy Dúró nap mint nap az oltások kötelező tétele ellen nyilvánul meg. A képviselő a pártja szerint két Sinopharm-vakcinát vett fel, és többet nem tervez.

A független képviselők is mind felvették az oltást.

A lap arról is megkérdezte a pártokat, mit szólnak Bencsik János határozati javaslatához, amely kötelezővé tenné a covid-oltást a képviselőknek is.

Az MSZP annyira támogatja az ötletet, hogy ők megszüntetnék annak a képviselőnek a megbízatását, aki december 31-ig nem oltatja be magát. Az LMP még nem döntött arról, hogy támogatják-e ezt a felvetést, a Jobbik pedig kitart amellett, hogy senki számára nem lehet kötelezővé tenni az oltást. A Mi Hazánk Mozgalom is ellenzi az oltás kötelezővé tételt bárki számára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló