Befektetés

5 öregrókás tanács kezdő bloggereknek

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.16 | 13:13

Érdemes? Igen, persze, hogy érdemes blogot indítani. Csak az alábbi néhány gondolatra figyelj...

1. Mindenki és bárki indíthat blogot...

....és nem is árt, ha megteszi. Ha több ezres olvasói bázisa nem is mindenkinek lesz, a blog remek terápia (témakutatás, írás és szerkesztés közben érti meg a legtöbb dolgot az ember) és nagyszerű kapcsolattartási lehetőség az ismerősökkel, illetve a hasonlógondolkozású emberekkel. Emellett remek marketingeszköz, legyél akár ingatlanos, akár masszőr, médiamunkások számára pedig gyakorlatilag kötelező portfólió, ami nélkül nem érdemes színre lépni a szakmában.

2. Olyan témát válassz, ami a szenvedélyed, sőt: a mániád.

Felejtsd el, mi épp divatos topik, mi hoz sok kattintást, honnan remélhetsz hirdetőket. A profikkal és a nagy médiacégekkel ezen a téren úgysem tudod felvenni a versenyt. Van viszont egy terület, ami bloggerként is sokat hoz a konyhára: ez pedig az, ami a legjobban érdekel a világon. Ez lehet az online játék, a szépségápolási termékek világa, a politika... a lényeg, hogy a téma a szenvedélyed legyen, mert csak így tudsz igazán sokat adni másoknak anélkül, hogy napi 8-10 órában dolgoznál a blogon.

3. Hasznos, ha az egyéni hang és nézőpont a kezdetektől ott van.

Egyáltalán nem baj, ha más vagy, mint a többiek: sőt, épp az a jó. Az emberek szeretik az egyéniséget, a tökéletlenségeket, az esendőséget, mindezt ne szégyelld megmutatni. Vállald magad, vidd be a személyiségedet egy egyszerű szempillaspirál-tesztbe is: a blog lényege épp ez a fajta személyesség, ami a szakértelmen keresztül is átragyog. Ha befektetési tanácsadó vagy, akkor is ossz meg bátran személyes tapasztalatokat, törtneteket, ez mindig hitelt ad az elmondottaknak, és segít az olvasóknak abban, hogy jobban kötődjenek a bloghoz.

4. Ne borulj ki, ha (méltatlan) támadás ér.

Minél szélesebb közönség számára írsz, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy lesznek, akik nem értenek veled egyet... sőt, mindezt még csak kulturált módon kifejezni sem képesek. Az online jelenléthez elengedhetetlen a vastagabb bőr, hiszen nem egyszer, de nem is kétszer küldenek majd el melegebb éghajlatra zabot hegyezni.

5. Tarts ki, a jó isten szerelmére, tarts ki.

A leggyakoribb probléma az, hogy az első néhány bejegyzés, esetleg hét sikertelensége után a friss bloggerek feladják a próbálkozást, és csalódottan hallgatnak. A siker kulcsa pedig épp a kitartás: a megfelelő bázis felépítéséhez idő kell, és természetesen folyamatos, figyelmes munka. Nagyjából egy év után látja a többség az első eredményeket (persze van, aki ennél előbb, persze),viszont addig is rengeteget tanulsz, fejlődsz, tapasztalsz, és néhány fontos új kapu is megnyílhat előtted most, hogy kiléptél a homályból a fényre.

Sok sikert hozzá!

Nyitókép: pixabay.com

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...