Zene

Tingli-tangli tinipunk nótát csináltak a Nirvana Smells Like Teen Spiritjéből

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.08 | 16:22

Ugyanazok a hangok, mégis teljesen más hangulat. Hogy ezt mégis hogy? Máris mutatjuk.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Best of Nirvana https://goo.gl/VfNZhY Subscribe for more https://goo.gl/3t6BF2 Music video by Nirvana performing Smells Like Teen Spirit. (C) 1991 Geffen Records Best of Nirvana: https://goo.gl/phRJVc Subscribe here: https://goo.gl/DS7Geg

A Nirvana, meg úgy az egész rocktörténet egyik leghíresebb dala a Smells Like Teen Spirit, mindenki ismeri ezt a dühös grunge számot, ami egy egész generáció himnusza volt annak idején. Természetesen milliószor fel is dolgozták, de most egy igazán különleges újraértelmezést kapott. Előbb hallgassuk meg, aztán elmondjuk, mi ez az egész.

Kurt Cobainék dalát a Vimeo Sleep Good nevű felhasználója mixelte át, úgy, hogy az egészből az eredetire alig emlékeztető poppunk dalocska lett. Pedig a hangok ugyanazok, de a hangulat mégis teljesen más. Az egész igazából tök egyszerű, csak az akkordokat kell megnézni: míg a dúrok általában harsányabbak, vidámabbak, addig a mollok negatívabb hangulatúak, szomorúbbak, úgyhogy elég csak megcserélni őket, és máris kész a tökéletes hangulatváltás. Korábban ugyanezt megcsinálták már a Nothing Else Mattersszel is:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló