Zene

Gyász, elhunyt a Rush zenekar dobosa

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.11 | 11:18

A progresszív rock kanadai Professzorával agyrák végzett.

Neil Peart azon túl, hogy dalszövegeket is írt a Rush nevű, legendás progresszív rock formáció számára, az egyik legkiemelkedőbb hangszeresnek is számított. A Professzor becenevet kiérdemelt dobos 67 évet élt.


A kanadai születésű zenész kaliforniai otthonában hunyt el január 9-én. Halálát agyrák (Glioblastoma) okozta, mely tragikus hírt a csapat másnap megerősített.


A Twitteres bejegyzésben ez áll:

Összetört szívvel és mély szomorúsággal osztjuk meg a rossz hírt: barátunkat, aki lelki testvérünk és zenekari tagunk is volt immár 45 éve, fél év hihetetlen küzdelem után győzte le a betegség. Kérjük, hogy aki a családja felé szeretné a részvétét kinyilvánítani, az válasszon egy rákkutató vagy jótékonysági szervezetet, és adományozzon, megemlítve Neil nevét.

áll a közleményben.

Az ontario-i muzsikus 13 évesen kezdett dobolni, majd 18 évesen Angliába költözött. ’74-ben hazájába visszatérve csatlakozott a híres trióhoz, Geddy Lee és Alex Lifeson mellé. A progresszív rock zászlóshajót 2012-ben Dave Grohl iktatta be a Rock and Roll Hall of Fame-be.

 

View this post on Instagram

 

Career-spanning playlist THIS IS: RUSH now up on @Spotify @SpotifyCanada 🇨🇦 #rush #somanysongs #20studioalbums

A post shared by Rush (@rush) on


Peart pedig minden idők harmadik legjobb rockdobosának számít, akit nem véletlenül emlegetnek a Freaks and Geeks, az Archer és a Family Guy című tévéműsorokban is, teszi hozzá a Billboard.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló