Zene

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.18 | 07:46

Az elismerést péntek este adták át nyolc kategóriában.

A magyar Harmed zenekar nyerte el rock-metal kategóriában az európai könnyűzenei tehetségek díját (Music Moves Europe Talent Awards) az Eurosonic fesztiválon a hollandiai Groningenben.

Az elismerést péntek este adták át nyolc kategóriában. A díjjal olyan produkciókat ismernek el, amelyek kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez – közölte a Hangfoglaló program az MTI-vel.

Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar produkció. Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe közös, European Border Breakers Awards díjátadónak az European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el. A 2017-ben alakult Harmed a magyar rock-metal színtér feltörekvő szereplője, 605 című daluk az amerikai New Noise felületén debütált, majd a zenekart a Famined Records szerződtette. From Day One című EP-jük az amerikai és a brit iTunes-listákra is felkerült. A Harmedban Spicze Levente (ének), Tóth Gábor (gitár), Keresztesi Balázs (gitár) és Szieber Dávid (dob) játszik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.