Zene

A Chvrches együtt stúdiózik Dave Stewarttal

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.25 | 10:43

A szintipop régi nagymesterének és új kismestereinek egymásra találása teljesen logikus.

Dave Stewart a 80-90-es évek egyik legmeghatározóbb zenész-producere volt, a Eurythmics zenekar egyik fele (a másik fele Annie Lennox). Több halhatatlan slágert köszönhet neki a világ, az első számú a Sweet Dreams, amit mindenki jól ismer.

Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This) (Official Video)

Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This) (Official Video) Preorder Eurythmics vinyl released in 2018 -http://smarturl.it/EU_multi Listen on Spotify -http://smarturl.it/EUC_SP Listen on Apple Music – http://smarturl.it/Eurythmics_Essential Amazon – http://smarturl.it/EUC_AM Follow Eurythmics Website – http://www.eurythmics.com/ Facebook – https://www.facebook.com/eurythmics/ Instagram – https://www.instagram.com/eurythmicsmusic/ Twitter – https://twitter.com/eurythmics Lyrics Sweet dreams are made of this Who am I to disagree?

Stewartnak köszönhetjük a Shakespeare Sisters nevű zenekart éppúgy, mint a Candy Dulferrel közös Lily Was Here című számot. Producerként együtt dolgozott, többek között, Mick Jagerrel, Nina Hagennel, Jon Bon Jovival, Bryan Ferry-vel, Joss Stone-nal és a No Doubttal. A jelenkor szintipop és poszt-new wave zenekarai sokat köszönhetnek neki, és inspirációért vissza is nyúlnak az Eurythmics örökségéhez. Ennek ékes példája most az alábbi fotó, amit Stewart osztott meg Facebook oldalán.

A 2011 óta létező Chvrches kétévente ad ki új lemezt, úgyhogy idén várható a harmadik albumuk, amiről először éppen egy éve nyilatkoztak először: azt, hogy elkezdték a dalszerzést. Azt is elmondták akkor, hogy zenei irányváltásra is készülnek, és hogy ehhez épp Dave Stewartot szemelték ki, az mindenképpen üdvözlendő.

A Chvrches utoljára 2015-ben adott ki nagylemezt, amiről a Paramore-os Hayley Williamsszel közös Bury It tavaly júniusban kapott klipet és kislemezt.

CHVRCHES – Bury It ft. Hayley Williams

Bury It (featuring Hayley Williams of Paramore) – Stream: http://po.st/BvryFB | Download: http://po.st/EOExtdiTfb Tour Dates / Sign up: http://www.chvrch.es http://www.facebook.com/chvrches http://instagram.com/chvrches http://twitter.com/chvrches http://chvrches.tumblr.com https://www.facebook.com/Hayley-Willi… https://twitter.com/yelyahwilliams https://www.instagram.com/yelyahwilli…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló