Zene

A rapper Craig Mack nincs többé, a szíve vitte el

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.14 | 12:13

A 46 éves new yorki zenész felkészült a halálra, de egy fura egyházat látogatott.

A Long Islandi rapper, Craig Mack még a ’90-es években ment nagyot: akkor indították be együtt Sean „Diddy” Combs kiadóját. ’94-es slágere, a Flava in Ya Ear sokáig fényesen ragyogott, de aztán olyan arcok futottak inkább fel, mint Notorious B.I.G.

A post shared by ✭ℬ✭ (@bethelcate) on

Szívelégtelenség okozta a 46 éves férfi halálát, aki hétfőn a walterboroi otthonához közeli kórházban hunyt el. Alvin Toney producer, akivel még a Project: Funk Da World című, bemutatkozó albumát készítette, így búcsúzik pályatársától:

Isten veled, cimborám! Jó barátom voltál.

A post shared by @the.real.joints.of.90s on

A procucer nemrégiben látogatta meg az egykori mc-t, hogy filmet forgasson róla. Mack elmonda neki, hogy a hírnevet mély vallásos meggyőződéssel váltotta fel, és a helyi Overcomer Ministy templomába jár.

Senki sem tudta, mi van vele. Szerettem volna megmutatni a világnak a tehetségét. De csak egy rövid forgatásra volt mód, mert sietett az egyházába.

A találkozásuk során Mack elmondta, hogy tudja, hogy nem fog már sokáig élni.

Felkészült arra, ami rá vár: hazamegy az Úrhoz. Ebben a meggyőződésben volt, és egyáltalán nem félt.

Felesége és két nagykorú gyereke gyászolja a férfit, aki gyerekkora óta olyan karrierre vágyott, mint amilyet LL Col J és a Run DMC ért el. 12 évesen írta első dalszövegeit, majd Diddyvel a manhattani Mecca klubban ismerkedett meg, aki Mary J. Blige-hoz szerződtette freestyle-ozni. Nem okozott csalódást – még Grammy-jelölést is szerzett.

via GIPHY

Diddy egyik 2002-es klipjében még szerepelt Mack, de 2015-ben már a BET Awardson nem mutatkozott a Bad Boy crew-val. Egyházi vonalon kezdett mozogni, egy kétes hírű, önjelölt próféta szárnyai alatt. Ralph Gordon Stairt 2017 decemberében végül szexuális zaklatási vádakkal illették. Stair egy 2012-es videóban lehetőséget adott Mack számára, hogy felszólaljon:

Mit tettél ezidáig?

Bűnös dolgokat.

És most hogyan élsz?

Igazságban.

vallotta meg a rapper, kezeit felemelve. Egy gyülekezeti tag kipakolt a „keresztény” prédikátor dolgairól, hogy évek óta többeket molesztált és erőszakoskodott. Mack mégis a haláláig részt vett a közösség alkalmain.

Piddy így búcsúzik tőle:

Craig Mack, te voltál az első, aki naggyá tetted a Bad Boy kiadót. Mindig a szívedet követted, és hatalmas energiáid voltak. Hittél bennem és a labelben is. Sosem feledem, mennyire erős hatással voltál mindannyiunkra, mindig szeretni fogunk.

A nydailynews beszámol arról, hogy LL Cool J mellett több pályatárs is siratja:

Nyugodj erőben, Craig. A mindenható ölelje magához a lelkedet, és vigasztalja az itt maradottakat. Öröm volt ismerni téged. Kiszálltál a buliból, hogy a saját utadat járhasd. Mindig tiszteltelek ezért.

R.I.P TO MY MAIN MAN CRAIG MACK ANOTHER GREAT ONE GONE….

A post shared by Biz Markie (@officialbizmarkie) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló