Zene

Ideje volt, végre Ringo Starr is lovag lett

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.21 | 11:43

A Beatles 77 éves dobosa két évtizeddel Paul McCartney után kapta meg a megtisztelő címet.

(kép: John Stillwell – WPA Pool/Getty Images)

Richard Starkey, azaz ahogyan a poptörténelem ismeri, Ringo Starr kedd óta önértéken is lovagnak számít. A Beatles dobosát 21 évvel zenéstársa, Paul McCartney után ütötték lovaggá a Buckingham palotában. És 53 évvel azt követően, hogy a liverpooli legenda minden tagja a MBE (a Brit Birodalom Rendje lovagrendjének) díjában részesült.

A 77 éves muzsikus béke-jelet formázva kezével, felesége, Barbara Bach társaságában vette át az elismerő medált Cambridge hercegétől.

Sokat jelent számomra ez a cím, eszembe juttatja mindazt, amit együtt tettünk. Megtisztelő és örömteli dolog átvennem, a medált pedig reggelihez fogom viselni.

– vicceskedett Starr.

A 77 éves brit úr a mai napig aktív előadó: legutóbbi lemeze tavaly jött ki, Give More Love címmel. Ezenkívül a gyerekesek ismerhetik a Thomas, a gőzmozdony mesemondójaként is.

A kvartettben annak idején McCartney és John Lennon írta a legtöbb dalt, akik minden albumon fenntartottak egy-egy számnyi helyet a dobos számára is. Így született meg a Yellow Submarine és a Little Help From My Friends.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló