Zene

Rufus Wainwright négynapos élménycsomagot kínál Kubába

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.23 | 12:33

Egy nagyzenekaros show Carlos Varelával az apropó a kiruccanásra.

A Rolling Stones kubai koncertje után még mindig érdekes az átalakuló Kubában fellépni. A Wainwright Libre elnevezésű, különleges rendezvénnyel nemcsak a kubai rajongókat készül meglepni szeptember 21-25 között. A kanadai-amerikai dalszerző-énekes a négy nap alatt két koncertet is ad: lesz egy privát szóló fellépése is a nagyszabású esten kívül, amelyet nagyzenekarral és helyi muzsikusok bevonásával állít színpadra.

Mikor bejelentette a terveket, a 44 éves művész elmondta, hogy mennyire rajong az ottani kultúráért és hangot adott annak is, hogy izgatottan várja a közös munkát a kubai muzsikusokkal.

A világon szinte mindenhol játszottam már nagyzenekarokkal, ami mindig hatalmas élmény, ezért is nagyon várom a havannai fellépést. Kuba egy tökéletes hely, a történelmi kincsei, a vibráló jelenléte és a még előtte álló, izgalmas jövő miatt. Alig várom, hogy veletek együtt felfedezzük.

írja honlapján a magát proaktívnak és más kultúrákra nyitottnak tartó művész.

Vendége a nagyzenekaros esten az a Carlos Varela lesz, akiről az HBO Latina dokumentumfilmet forgatott, The Poet of Havana címmel. Varela kollaborált már korábban Dave Matthews-zal és Jackson Browne-nal is.

A Rufus in Havana weboldal teljes élményt kínál a hardcore rajongóknak: rum- és szivarkóstoló, rumba és salsa partik, helyi képzőművészek és koncertek meglátogatása, és még kubai zenész workshop is szerepel a menüben, Roberto Carcasses vezetésével – számol be a Rolling Stone.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló