Zene

8 év után új dallal rukkolt elő Bob Dylan

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.28 | 11:18

A Murder Most Foul szövege egyfajta elmélkedés John F. Kennedy 1963-ban történt meggyilkolásán és a hatvanas évek Amerikáján.

Bob Dylan új dala a 2020-as év egyik legváratlanabb meglepetése.

“Hálás üdvözlet a rajongóimnak és követőimnek azért a támogatásért és hűségért, amelyet az évek során kaptam tőletek. Ez egy kiadatlan dal, amelyet nemrég rögzítettünk és talán érdekesnek találjátok” – idézte Bob Dylan nyilatkozatát a BBC.

A 78 éves sztár nem adott bővebb információkat a Murder Most Foul kapcsán, ugyanakkor a finom, csaknem társalgási ének közelmúltbeli koncertjeit idézi. “Dylanológusok” máris megállapították, hogy Bob Dylan új dala 16 perc 57 másodperces időtartamával ez az énekes eddigi leghosszabb szerzeménye.

A hangzást zongora, hegedű és ütőhangszer elegye adja, az összetett szöveg megfejtése nem egyszerű, tekintettel számos célzásra az amerikai politikára és popkultúrára. Szerepel a dalban utalás mások mellett a Rémálom az Elm utcában című filmre, Shakespeare

A velencei kalmárjára, a Beatles I Want to Hold Your Hand és Billy Joel Only the Good Die Young című számára. Az utolsó öt percben Dylan kedvenc zenéit sorolja, elhangzik Stevie Nicks, Nat King Cole, az Eagles neve, Cole Porter Anything Goes-a, Beethoven Holdfény szonátája, és a felsorolásból nem maradnak ki a dzsessz nagyágyúi, Stan Getz és Charlie Parker sem.

Év elején derült ki, hogy Freddie Mercury és Elton John után most Bob Dylan életét is filmesítik. James Mangold filmjében Timothée Chalamet alakítja Dylant.

Bob Dylan – Murder Most Foul (Official Audio)

Listen to Bob Dylan’s “Murder Most Foul” now: https://bobdylan.lnk.to/MurderMostFoulAY Amazon Music: https://bobdylan.lnk.to/MurderMostFoulAY/amazonmusic App…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.