Zene

Már a kertek alatt a Fran Palermo 3. nagylemeze – íme 3 ízelítő dal!

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.31 | 15:48

A Crocodile Juice Bar című album a zenekar eddigi legérettebb anyaga.

fran palermo

Hazánk egyik legizgalmasabb zenekara, a Fran Palermo immáron összesen hét dalt jelentetett meg hamarosan megjelenő harmadik nagylemezéről. A sort a tavaly egy animációs klippel – melyet részben a frontember, Henri maga jegyzett – megjelent Demons on The Beach nyitotta, majd tavaly ősszel a nagy port kavart és számos elismerést bezsebelt FOMO című film betétdalához (Jeopardy) forgattak videót, amelyet nem mellesleg a FOMO stábja készített és Magyar Klipszemle-díjat is nyertek vele. Ezt követte a film végefőcím dala, az egyszálgitáros, szívbemarkolóan szép és tiszta Coin in the Fountain. Henri a FOMO filmzenéért Highlights of Hungary díjra is jelölték. Néhány hete pedig a Fran Palermo egy igazi forradalmi szerzeménye, a koncerteken már sokat játszott közönségkedvenc A-aha jelent meg, amelyet most három vadonatúj szerzemény követ.

A Verve Verde a Crocodile Juice Bar második track-je, amely mind hangszerelésében, mint témájában ugyan eltér a megszokottól, hangulatában viszont azonnal felismerhetőek a zenekar védjegyei.

Szintén Henri házistúdiójában (a basszust és a dobot kivéve) került rögzítésre a Vermilion Fish című dal, amiről így mesél:

“A dalszövegben zavaros álmaim néhány papírra vetett sora keveredik a szerelmi állapot azon korai fázisával, amikor az utcákat járva abban reménykedünk, hogy véletlenül belefutunk abba, akin folyton jár az eszünk. Úgy emlékszem, egy szokásos késő éjjeli inszomniás állapotban született a dallam ötlete, hűtőszekrény nyitogatás közben. Azok kreatív órák számomra.”

A harmadik új dal, az Under The Knife viszont a korábban megjelent A-aha címűhöz hasonlóan a londoni Toe Rag Studiosban került rögzítésre, a Grammy-díjas Liam Watson volt segítségével, aki olyan előadókkal dolgozott már, mint Jack White, a Tame Impala, a Metronomy, a Wolf Alice vagy a Temples.

A Fran Palermo harmadik nagylemeze tehát már tényleg a küszöbön van. Az április 4-re tervezett lemezbemutatót pedig szeptember 11-én pótolják az Akvárium Klubban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.