Zene

Karanténklippel sokkol Vujity Tvrtko

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.13 | 15:19

Még az év elején, a szombathelyi Horvát Bálon állt be alkalmi énekesnek a riporter a főként népdalokat éneklő Koprive együttes tagjai közé.

Most a húsvét alkalmából az egyik népszerű horvát népdalhoz klip is készült, ami úgy tűnik, máris szép siker:

Az előzményekről ennyit árult el Tvrtko:

Kicsi gyerek voltam még, amikor egy nagyszerű cigányember, Peti-Kovács József egy tamburát, egy délszláv népi hangszert adott a kezembe. Ez volt az első hangszerem, Ő pedig az első tanítóm. Hosszú ideig tamburáztam, aztán másfelé sodort az élet. Ám a zene szeretete örökké bennem maradt, most is állandóan „szól a balkán” a kocsimban.

Még gyerekkoromban ismertem meg a későbbi Koprive oszlopos tagját, Mikit, aki viszont maradt a zenélésnél, zenekara, a Koprive igazi büszkesége a horvátoknak. Négy éve egyszer tamburáztam velük, idén pedig –tisztán poénból- „vendégénekesük” voltam, így közösen szórakoztattunk sok száz embert a 2020-as Horvát Bálon. Most, hogy a zenekar nem tudott elutazni sokadik amerikai turnéjára, én pedig nem állhatok színpadra a közönségem elé, kitaláltuk, hogy zenével (is) harcolunk a világjárvány ellen, bebizonyítva, hogy mi akkor is meg tudjuk csinálni!

A zenekarral három hónapja állt össze, és úgy voltak vele: a jelenlegi karanténhelyzet nem fékezheti meg a közös munkát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló