Zene

Egy halál, egy kitüntetés, sok új szám és a Kurt Cobainné változott Macaulay Culkin

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.30 | 14:45

A zene köszöni szépen, jól van, és még nem tervezi a nyugdíjba vonulást. Ez történt a héten a popzenében.

Gorillaz

A hét első számú zenei híre, hogy 7 év szünetet követően megjelent a Gorillaz új, sorrendben 5. nagylemeze. Ennek örömére, Damon Albarnék megosztottak egy újabb remek dalt  a hét elején. Az album 3 éven át készült, és olyan sok szám halmozódott fel, hogy az Apprentice című például csak a bónuszlemezre fért fel. Mertrhogy lesz bónuszlemezes verziója is a Humanz című nagylemeznek.

Gorillaz – The Apprentice (Official Audio)

Feat. Rag’n’Bone Man, Zebra Katz & RAY BLK. THE ALBUM ‘HUMANZ’ OUT NOW – http://gorill.az/humanzDLX The new album Humanz, Out Now.

Feist

A másik fontos megjelenés a héten a kanadai énekesnőé, amire szintén eléggé rászolgáltunk már. Leslie Feist utoljára 2011-ben adott ki lemezt. A Pleasure című új album címadó dala a hónap közepén jelent meg, ami alapján reménykedtünk abban, ami ma már nyilvánvaló: nagyon jó új lemezt kaptunk.

Feist – Pleasure

Get Pleasure – https://Feist.lnk.to/Pleasure Director/DP: Mary Rozzi Production Company: Believe Media Executive Producer: Jannie McInnes Editor: Holle Singer at Consulate Follow Feist www.listentofeist.com www.facebook.com/feist https://twitter.com/FeistMusic https://instagram.com/feistmusic/ Music video by Feist performing Pleasure. (C) 2017 Polydor (France) http://vevo.ly/PlkfPQ

Mew

A 90-es évek közepén alakult dán indie rockzenekar annyit sose vár két nagylemez között, mint Feist vagy a Gorillaz. Két évvel az előző albumuk után most itt az új. A Visuals a zenekar hetedik nagylemeze, és mint a címe is jelzi, fontos szerep jut a zenén túl a különleges vizualitásnak is. Ez persze a klipen is látszik.

Mew – Twist Quest

Mew – Twist Quest Directed by Jonas Bjerre. Taken from the new album ‘Visuals’ out now. Vinyl: http://found.ee/visualslp CD: http://found.ee/visualscd Digital / Stream: http://found.ee/visuals Connect with Mew: http://www.mewsite.com http://www.facebook.com/mew http://www.instagram.com/mewofficial http://www.twitter.com/mew

Haim

A háromtagú amerikai popzenekar, amit a Haim nővérek alkotnak és innen a zenekar neve, nyár közepén adja ki második lemezét. A beharangozó Right Now című szám klipjében élőben játsszák el nekünk a dalt egy stúdióban. Elég jó kis szám.

HAIM – Right Now (Live)

New album ‘Something To Tell You’ available now: http://haim.lnk.to/stty Director: Paul Thomas Anderson Recording produced by: Ariel Rechtshaid Producers: Sara Murphy, Albert Chi, Erica Frauman Editor: Andy Jurgensen Recording Engineered by: Chris Kasych Assistant Engineer: John DeBold Production Companies: Ghoulardi Film Company, m ss ng p eces First Assistant Director:

Dan Auerbach

A kiváló Black Keys zenekar gitáros-énekesének második szólóalbuma is idén jelenik meg Waiting On s Song címmel, aminek beharagozó kislemez-dalára semennyit sem kell várni, mert már itt van. Hippisen könnyed hangvételű, remek kis szám a King of a One Horse Town, talán a hét legjobb új száma.

Dan Auerbach – “King of a One Horse Town” (Official Music Video)

“The King of a One Horse Town is anyone who’s scared of the outside world. Anyone who’s afraid to go beyond their own block for fear of failure. It could be a drug dealer. A drunk. A professor. That’s a feeling any of us can relate to.”

Rostam

Rostam Batmanglij iráni-amerikai zenész 2016-ig volt a Vampire Weekend tagja, és azért vált ki, hogy szólóban is bizonyítson. 2011 óta ad ki saját számokat, a vonósókra épülő, fülbemászó Gwan a legfrissebb. Most már ideje lenne a nagylemeznek is.

Rostam – Gwan (Official Music Video)

Rostam’s “Gwan” from the album Half-Light, due September 15, 2017.

Father John Misty

Father Jonh Misty vidám, vicces, képregényszerűen színes klipjében a felnőttként minden cukiságát elvesztett Macaulay Culkin domborítja a főszereplőt, aki nem más, mint Kurt Cobain. A klipben szereplők egyébként Culkin (és Father John Misty) haverjai, együtt találták ki és rendezték a klipet.

Father John Misty – “Total Entertainment Forever” [Official Music Video]

Father John Misty – “Total Entertainment Forever” [Official Music Video] Father John Misty’s official music video for his song “Total Entertainment Forever” from the album Pure Comedy, out now on Sub Pop Records and Bella Union.

Iggy Pop

Múlt héten volt 70 éves Iggy Pop, aki Keith Richards mellett a másik elpusztíthatatlan zenész. Neki nem jelent meg semmi új zenéje, ellenben megkapta a legrangosabb francia kulturális kitüntetést, az un. Ordre des Arts et des Lettrest. Gratulálunk neki ehhez és a 70. életév betöltéséhez is. Még sok jó lemezt kívánunk!

Iggy Pop – Sunday

“Sunday” (video directed by Andreas Neumann) is from the new album ‘Post Pop Depression,’ available everywhere now. Vinyl and Merch: http://found.ee/PPD_OnlineStore iTunes: http://found.ee/PPD_iTunes Amazon: http://found.ee/PPD_Amazon The official Iggy Pop socials http://iggypop.comhttp://iggypop.com/ http://www.facebook.com/iggypop http://twitter.com/iggypop http://www.instagram.com/iggypopofficial ‘A lot of geezers my age don’t work out of their comfort zone anymore because once you become legendary you don’t want people challenging you.’

Phoenix

És ha már a franciák. A hét fontos popzenei híre, hogy a a francia popzenekar Ti Amo cammel idén megjelenteti hatodik nagylemezét, amivel egy négyéves szünetet törtek meg. Klip ugyan még nincs, de a J-Boy című kislemezdal annyira jól sikerült, hogy bűn lett volna kihagyni a válogatásból.

Phoenix – J-Boy (Official Audio)

Listen to “J-Boy” here – http://www.smarturl.it/jboy and pre-order ‘Ti Amo’ here – http://www.smarturl.it/tiamo Follow Phoenix: https://www.facebook.com/wearephoenix https://www.twitter.com/wearephoenix https://www.instagram.com/wearephoenix http://www.wearephoenix.com Music video by Phoenix performing J-Boy. (C) 2017 Glassnote Entertainment Group LLC http://vevo.ly/Zvs6Mh

RIP Jonathan Demme

73 éves korában a héten hunyt el Jonathan Demme, aki ugyan filmrendező, de klipekkel kezdte a pályáját, és később, már befutott, Oscar-díjas rendezőként is készíytett olykor egyet-egyet. És a nevéhez fűzödik minden idők egyik legjobb koncertfilmje (Talking Heads: Stop Making Sense). Demme egyébként a minimnalista klipekben utazott, Bruce Springsteen is csak az utcákat járja a Streets of Philadelphiában.

Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia

Bruce Springsteen’s official music video for ‘Streets Of Philadelphia’. Click to listen to Bruce Springsteen on Spotify: http://smarturl.it/BSpringSpot?IQid=BSpringSoP As featured on The Essential Bruce Springsteen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.