Zene

Nagy-Szín-Pad, ki lesz a sztár jövőre?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.03 | 15:49

Nagyon jó zenekarok indulnak idén, és lépnek fel egy csomó magyar fesztiválon. A jövő sztárjai itt.

Felnőtt lett a négy év alatt a magyar zenekarokat a fesztiválok nagyszínpadára juttató tehetségmutató, a Sziget fesztiváliroda, a VOLT és Strand fesztivál koncertes, hashtages, rajongókat megmozdító versenye. Feltűnt már Szabó Balázs Bandája, Deniz, a Halott Pénz, a Mary Popkids, az Ocho Macho, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Bohemian Betyars, a Soerii & Poolek, a Bagossy Brothers Company, a Kelemen Kabátban és még sokan mások.

A mostani névsor is ígéretes, nézzük kikre szavazhatunk hashtag-hegyekkel idén. A zenekarok május 19. és 22. között koncerteznek és versenyeznek az Akvárium Klubban.

Mörk

A legfunkosabb modern zenekar ma a Mörk, és ezt vicces módon teszi, amiért külön hálásak vagyunk.

Petruska

Petruska vagyis Petruska András régen dolgozik a rá jellemző perfekcionizmussal, hogy tökéletes dalokat írjon. A tavalyi győztes Bohemian Betyars számaihoz talán az ő folkos pörgős dala hasonlít a legjobban idén. Hegedű, gitár, ének felállásban nincs ma jobb.

Sena

Sena az Irie Maffiával, a Brains-szel és szólóban is lenyűgöző. Úgy kell a vérszegény hazai énekhangok közé, mint egy falat kenyér.  Most szólóban mutatja meg, hogy az igazi popdíva egyedül lenyűgöző igazán.

Lóci játszik

Csorba Lóci már a VAN valami filmzenéjével felhívta magára a figyelmet, a zenekarával pedig olyan dögös színpadi munkát és dalokat hozott a magyar zenei életbe, ami nagyon hiányzott már. Ráadásul tavaly ő írta meg a legjobb pszeudo-Quimby számot, az Annak jobbat, és az, hogy ő énekelte, nem Kiss Tibi vagy Livius, csak még érdekesebbé tette. A Quimby rajongóit simán viheti magával, de most egy táncos klipet választottunk tőle.

Dope Calypso

A legelborultabb  popprodukciók egyike viszi az underground díjakat, most pedig Sarkadi Miklós a mainstreamben sokkolhat mindenkit ezüstös fényben villogó zakójával.

Konyha

Alap házibuli-szabály, hogy az igazi buli mindig a konyhában van. A Konyha a magyar alter hagyományokat viszi tovább és gondolja újra, aminek rajongói még egy jó ideig bőven lesznek itthon.

The Qualitons

Az első állami lemezkiadó, a Hungaroton eredeti neve volt a Qualiton, és a múltra utalás nem véletlen. Ha azt írtuk, hogy legjobb modern funkos dalokat a Mörk viszi, mindezt a Qualitons retró hangulattal tudja, nemzetközi szinten is jegyzett minőségben.

Jónás Vera Experiment

A másik izgalmas díva ma Jónás Vera, minden egyben van nála, amitől nem felejtesz el egy színpadi produkciót: hang, kisugárzás, ízlés, csipetnyi őrület és vagányság. Élőben az egyik legerősebb előadó ma itthon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló