Zene

Rekord! Több mint százévesen került fel a brit slágerlistára ismét Vera Lynn

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.18 | 13:18

Ő a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző listára.

Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára, a 103 éves énekesnő legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével pénteken a lista 30. helyére került.

Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került. Az album most a második világháború európai befejeződése 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét.

A BBC is közvetítette május 8-án az üres londoni Royal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Nagy-Britanniában. Jenkins azok a második világháborús lelkesítő dalokat  – The White Cliffs of Dover és A Nightingale Sang in Berkeley Square is – adta elő, amelyekkel a britek egyik legnépszerűbb közéleti személyisége, a több mint százéves Vera Lynn tartotta a lelket annak idején a brit és a szövetséges katonák millióiban. Egy virtuális duettet is énekelt Very Lynn-nel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.