Zene

Több mint 100 rajongójával készített klipet a Kiscsillag

  • Szerző:nuus
  • 2020.05.19 | 06:46

Továbbra sem tétlenkednek Lovasi Andrásék: a koncert- és találkozásmentes időszakban újra felvették tavasszal megjelent új nagylemezük Láng című dalát, és forgattak hozzá egy klipet, ami egyszerre különleges és „közönséges”.

Az újra felvett dal különlegessége, hogy a Láng című szám eredetileg csak egy lemezzáró egy szál gitáros, konyhai szösszenet volt az új Kiscsillag-album, a Tompa kések végén, most azonban teljesebb, új változatban kelt új életre. A felvétel, ugyancsak a jelenlegi helyzetből adódóan, nem stúdióban, hanem házi körülmények között készült.

„A Láng a szó szoros értelmében csak amolyan ráadás volt a Tompa kések albumon – csak a felvételi munkák legeslegvégén, az utolsó keverési nap estéjén készült a stúdió konyhájában” – meséli a klipes változat számára most újra felvett dalról Lovasi András. „Most azt gondoltam, csinálunk belőle egy karantén-romantikus verziót. Ez most a tetőteremben készült, a sávokat egyedül vettem fel, nyomkodtam a gombokat, közben gitároztam, énekeltem, sőt még a keverését, effektezését is én csináltam. A dal végén ismétlődő dobbanásszerű zajok például úgy keletkeztek, hogy egy-egy sáv felvétele után megnyomtam a space-t, és ennek a zaja beleszólt a mikrofonba, aztán ezt effekteztem meg. A dal végén pedig, a vokálok feletti furcsa madárcsicsergés egy húrtekerő nyikorgása, szóval igazi házi barkácsdal ez. A dalhoz készített klip nem mindennapi – milyen is lehetne egy nem megszokott élethelyzetben. A Kiscsillag közönségétől kért házifelvételeket, melyeken – ahogy a zenekar tagjai is – egy-egy gyertyaláng mellett láthatjuk a több mint 130 önkéntes szereplőt.

„Nagyon jó anyagok jöttek, ezek közül több egymagában is elég lett volna a kliphez, de tartottuk magunkat az ígéretünkhöz: mindenki szerepel benne. Ezúton is köszi!” – mondja Lovasi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.