Zene

Lovag lett az utolsó Bee Gees-tag

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.27 | 10:41

A Grammy-díjas trióból már csak a legidősebb van életben, aki most magas rangot kapott. Károly herceg ütötte lovaggá a Glastonbury-n is fellépő Barry Gibbet.

Sir Barry Gibb – így hívják ezentúl a zenészt, aki lovagi címet érdemelt ki. A Bee Gees együttes egyetlen túlélője megemlékezett iker-öccseiről is, akik egyike, Maurice 2003-ban, egy béloperációt követően hunyt el; illetve 2012 óta nincs köztünk Robin sem, akivel a rák végzett.

Nélkülük én nem állnék itt. Még ha az egész életemet azzal töltöttem volna, hogy egyszál magam írom a dalokat, akkor sem jutottam volna el idáig. Remélem, és ezért imádkozom is, hogy valahogyan ők is értesüljenek arról, ami ma történt.

– fogalmaz a 71 éves díjazott, aki szerette volna megosztani ezt a felejthetetlen napot fivéreivel.

A dalszerző-énekes zenei és karitatív szolgálataiért vehette át az elismerést, aki számára egy kicsit szürreális is az új titulus.

Ez egy rendkívül magas kitüntetés, amit kaphatunk a kultúránktól, és én nagyon-nagyon büszke is vagyok rá.

A Bee Gees minden idők egyik legsikeresebb zenekara, elég, ha csak a Night Fever, a Stayin’ Alive, a How Deep Is Your Love, a Tragedy és a You Win Again című slágereiket megemlíteni.

Ezen kívül a Man szigetéről származó, ám Ausztráliában felnőtt trió írt dalokat Barbra Streisand, Kenny Rogers, Celine Dion és a Grease című zenés darab számára is.

Az olyan előadókkal dolgozni, mint Barbra Streisand, mindig is különös élmény volt. Ugyanis ilyenkor az illetőnek, akire felnézek, személyre szabottan írom a számot.

– nyilatkozta a tavaly a Glastonbury fesztivál színpadán fellépett művész a BBC-nek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.