Zene

Senki sem akar már elektromos gitárt

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.27 | 14:23

Az akusztikus gitárok hét évvel ezelőtt kezdték el kiszorítani az elektromosokat.

Kevesebb új rockalbumot készítenek és adnak el mostanában, a műfajra lassan ráragad a rettegett “elavult” címke. A vezető elektromosgitár-gyártók, a Fender és a Gibson adóssággal küszködnek, a Guitar Centernek, a legnagyobb kiskereskedelmi láncnak 1,6 milliárd dolláros vesztesége van.

Az akusztikus modellek 2010 körül kezdték meg az elektromos gitárok kiszorítását, és a trend minden egyes John Mayer vagy Ed Sheeran típusú, lágyan dúdolós művész zenei listákra való felkerülésével erősödik (és a számuk egyre csak nő, növekszik).

Vannak, akik az internetet, a stream szolgáltatásokat és a videójátékokat okolják a rockzene elismertségének csökkenéséért. Mások szerint az a probléma, hogy jelenleg nincsenek a műfajnak igazán kiemelkedő személyiségei.

A gitárkészítők azért nem adják fel a küzdelmet. A Fender például jövő hónapban elindít egy előfizetés alapú oktatási szolgáltatást, amelynek célja a kezdő gitározók összekapcsolása, és olyan összetett eszközök tervezése, mint például a bluetoothos erősítők új generációja.

De a fiatal zenerajongók érdeklődése nélkül, akiket jobban érdekel Justin Bieber, mint a Nirvana, az új elektromos gitárok valószínűleg a nosztalgiázó szüleiknél fognak kikötni.

Gitárhősökre van szükségünk

– mondta nemrég a Washington Postnak egy 71 éves nashville-i gitárkereskedő, aki olyanoknak adott el gitárt, mint Paul McCartney, Eric Clapton vagy Neil Young.

Címlapfotó: Pixabay CCO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.