Zene

Szerdán indul a Sziget, itt egy kis segítség aznapra a leendő szitizeneknek

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.08 | 10:22

A még félgőzzel üzemelő, -1 nap főleg a popzenéről szól, és annak 50 árnyalatáról.

Ismét eljön a Sziget, és mi ismét leejtjük az állainkat, mennyi mindent pakoltak össze nekünk a szervezők erre az egy hét együttlétre. Ha a mínusz egyedik napon átjutottunk a szitizeneket számos nyelven üdvözlő, bűvös K-hídon, amely a Szabadság birodalmába vezet, akkor jó idő esetén először az északi csücsökben kialakított strandot célszerű láblógázás céljával felkeresni. A Sziget Beach Cökxpon Chill Gardenben már 13 órától Tilos Rádiós arcok szolgáltatják a bólogatós zenéket: Lejön, Minek és Minich pakol, de hastánc és később tűztánc is a programban szerepel.

A Petőfi színpadnál hazai kiválóságokkal üthetjük el az időt: 16.30-tól Jónás Vera anyatigriseket megszégyenítő erejű, elektroakusztikus popja teszi hipermagasra a lécet, melyet a szexiző Biebers után a honi hip-hop szcéna szép szál legényei (Bëlga, Sub Bass Monster, Majka & Curtis) srófolnak aztán az egekbe.

Az Európa színpad a nemzetközi feltörekvőké: itt már az első nap láthatunk féltucat nemzeti büszkeséget, mely előadók közül az izraeli Lola Marsh 18 órás kezdése ideális. A négy éve, duóként indult tel-avivi indie/dreampop csapat Siren című kompozíciója az amerikai Scream című tévésorozatban is hallható volt. A 2015-ös debüt EP-jüket idén követő, Remember Roses című album dalai pedig egyenesen Tarantinós hangulatba utaztatnak:

A Vándor Vurstli is kitesz magáért: professzionális zsonglőrök, marionettek és bűvészek várják itt a nagyérdeműt, egész délután. Este kilenctől az indiai Rhythm & Ragas Music: Circus Raj utcaszínházas produkciója ragad magával:

Csúcsidőben a Dan Panaitescu Nagyszínpadra feltétlenül forduljunk rá. Fél nyolctól ugyanis a hip-hoppal és skaval is kacérkodó, Ontarióból érkező Billy Talent nevű punk-rock négyesfogat pörgeti fel a hangulatot. Az 1993 óta hasító kvartett tavaly mutatta be feszes és dallamos, Afraid of Heights című, hatodik korongját, és a Guns’N’Roses előzenekaraként is domboríthattak egy éve. Most ez a hálás feladat vár rájuk P!NK előtt is, aki fél tízkor áll színpadra.

Az atomszőke Alecia Beth Moore máris három Grammy-díjjal büszkélkedik, és a Just Like Fire című, idén megjelent dal hallatán sejthetjük, hogy még jut számára bezsebelni való gramofon-szobrocska.

Hiking makes us thirsty! #happybaby #hotpocket #normalizebreastfeedingyo #arewethereyet

A post shared by P!NK (@pink) on

Jűniusban szellőztette meg, hogy zajlanak hetedik albumának munkálatai. A 37 éves, szuperszimpatikus amerikai énekesnő megutaztatja kis családját is, nem véletlen, hogy virágok és gyümölcsök mellett kés-élvédőket is kért az öltözőjébe.

Date night with my burn victim ?

A post shared by P!NK (@pink) on

De két gyerkőce mellett sem unatkozott: nemrégiben dalt írt Celine Dion számára, és egy közös duettet is jegyez Sia-val, Waterfall címen, mely a norvég elektropop duó, a Stargate és Diplo közös munkája.

23 órától a Magic Mirrorban az LGT frontemberére emlékezhetünk, a Somló Cirqsz programmodul során: olyan barátok és kollégák idézik fel a tavaly elvesztett művészt, mint a Modern Art Orchestra, aki Tóth Verát és Tóth Gabit fogja kísérni; de itt lesz Geszti Péter, Bródy János, az Ivan and the Parazol, Gerendás Péter és a Sziget idei himnuszát jegyző Mary Popkids is:

Aki kijön a fesztiválra, az jó eséllyel UFO-t is láthat: na, nem Pataky Attila vagy a japán nu-jazzerek jóvoltából, hanem a Napolajat megéneklő, retro magyar társaság képében, a Retro színpadon. Dr.Love-ékat a ’90-es években végzetesen a fülekbe égett slágereket szállító, további tisztes iparosok, név szerint a Bon-Bon és a Happy Gang vezeti fel, 23 órától.

A sokkot kiheverendő, zárásként kanyarodhatunk a Colosseum felé, ahol napfelkeltéig csapatják a különböző underground djk. A kölni Michael Mayer microhouse és ambient techno felé kalandozó szettjébe szerda éjjel, hajnali 1-től kapcsolódhatunk be, ha délután 15h-kor a vele való Cruisin-hajókázásról lemaradtunk volna:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló