Zene

Van élet a Sziget után is: irány a Strand Fesztivál és a B.my.Lake!

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.19 | 06:45

Zamárdiban méltóképpen búcsúztathatod el a nyarat egyszerre két fesztivállal is. Augusztus 23. és 26. között még utoljára rákapcsolhatsz.

Azzal talán mindenki mélységesen egyetért, hogy a legjobb dolgok közé sorolandó a magyar tenger partján történő bulizás, pláne, ha nem is egy, hanem egyszerre mindjárt két fesztivál is arra vár, hogy kicsalogassa az emberből a party-kapitányt. Ami, valljuk be, nem nehéz feladat.

Idén nyáron, augusztus 23. és 26. között  vár rád is Zamárdiban a Strand Fesztivál és a B.my. Lake. Bár jellegében és zenei felhozatalában nagyon eltérnek egymástól, mégis azt gondoljuk, hogy bőven akad ember, aki egyiken is és a másikon is jól fogja magát érezni. De maguk a szervezők is ugyanígy vélik, merthogy a külön-külön bérletek mellett létezik a kombinált belépő is, amivel ide-oda lehet ingázni a két fesztivál között: egy kis akusztikus alter a tábortűz mellett, majd lépegetőzés a minimálra, vagy fordítva, ahogy tetszik. De lássuk sorban, hol mi vár ránk!

Strand Fesztivál

Lóci Játszik: Nem strandolsz jobban – a #STRAND2017 hivatalos himnusza

Ezúttal az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny győztesét, a Lóci Játszikot kértük fel, hogy a csapat egyik legnagyobb slágerét, a Nem táncolsz jobban-t „strandosítsák”, így született meg a Nem strandolsz jobban című dal. Gyertek, és hallgassátok meg velünk a Strand Fesztiválon is élőben! 2017. augusztus 23-26.

A két fesztivál közül a Strand a hagyományos, mondjuk úgy, hogy a Sziget és a VOLT kistesója, aki azért inkább egy kicsikét az utóbbira emlékeztet mégis jobban. Külföldit is alig találni, mert a fesztivál inkább a hazai közönségre épít, a fellépők is elsősorban magyar zenekarok. Ahogy mondani szokás, gyakorlatilag itt (majdnem) mindenki fellép, aki számít manapság a hazai popzenében, a Vad Fruttiktól és a 30Y-tól kezdve Rúzsa Magdin és a Wellhellón át egészen Ganxsta Zolee-ig és a Belgáig, de az idei Nagy-Szín-Pad verseny jelöltjei és nyertesei is fellépnek majd. Persze mindettől függetlenül a nagyszínpad headlinerei azért minden este külföldi fellépők lesznek.

Az első estén a brit pop-rock (és nem britpop) nálunk is közkedvelt, rádióbarát bandája, a You Me At Six lép fel, hogy megmutassa a strandosoknak, hogyan lehet valaki egyszerre érzelmes és kemény(kedő).

You Me At Six – Bite My Tongue

‘Bite My Tongue’ OUT DECEMBER 5th Taken from the new album ‘ Sinners Never Sleep ‘ purchase here — http://bit.ly/qxYhWp http://www.youmeatsix.co.uk http://www.facebook.com/youmeatsix http://twitter.com/youmeatsix Music video by You Me At Six performing Bite My Tongue. (C) 2011 Virgin Records Ltd This label copy information is the subject of copyright protection.

A második este sztárvendége szintén a brit szigetekről érkezik. A Bastille korábban már a Szigeten is megmutatta, mennyire jó kis nyolcvanas évek flashben alkotó indie popzenekar, és valószínűleg most sem lesz ez másképpen.

Bastille – Things We Lost In The Fire

The “Things We Lost In The Fire” EP is out now: http://po.st/THINGSIT Taken from the Album ‘Bad Blood’ Out Now. Get it here: http://po.st/bcSOmE Join Bastille online: https://www.facebook.com/bastilleuk https://twitter.com/bastilledan http://bastilleuk.tumblr.com/ http://instagram.com/bastilledan/ http://soundcloud.com/bastilleuk http://www.bastillebastille.com/ Music video by Bastille performing Things We Lost In The Fire. (C) 2013 Virgin Records Ltd

Péntek este a szomszédból érkezik az osztrák bulikirály és zenekara. Persze Parov Stelarék annyit járnak ide, hogy nyugodtan nevezhetjük őket tiszteletbeli magyaroknak is. Elektro swinges-jazzes koncertjük biztos, hogy a fesztivál egyik legnagyobb buliját fogja eredményezni, ebben biztosak vagyunk.

Parov Stelar – Beauty Mark ft. Anduze (Official Video)

Taken from the new Parov Stelar album “The Burning Spider” Stream & Download here: https://ParovStelar.lnk.to/TheBurningSpider_Album http://parovstelar.com https://www.facebook.com/parovstelar https://open.spotify.com/artist/65EXuYHVoehCKqp0kOS6px https://www.instagram.com/parovstelarofficial Official Parov Stelar Shop: https://shop.etagenoir.com Director – Hypno (hypnohypno.com) DOP – Ate Cast – Virginia Usiku Styling – Radiana Bratu SetDesign – Teddy Make up: Raluca Craciun Edit &CC : uNDO CGI : Liviu Miron Production company: Multimedia Est Special thanks: Luis drajan, Sabina pop,Ancuta Sarca

A szombati utolsó este a csajoknak fog elsősorban kedvezni. John Newman, a rekedtes hangú funk-pop énekes érkezik a Balaton partjára, hogy megtáncoltasson mindenkit, miközben mélyen a lányok szemébe néz.

John Newman – Come And Get It

The official video for my new single ‘Come And Get It’ taken from my second album Revolve Get ‘Come And Get It’ now on iTunes: http://po.st/ComeAndGetItPR New album ‘Revolve’ is out now. Get signed copies of Revolve at the John Newman Official Store: http://po.st/Revolve4 | iTunes: http://po.st/iRevolve4 Revolve includes the singles ‘Come And Get It’ and the Number 1 single ‘Calvin Harris feat.

B.my.Lake

B my Lake Festival 2017 – official trailer

http://www.bmylake.hu http://www.facebook.com/BmyLakeOfficial

A Stranddal párhuzamosan futó másik fesztivál, a B.my.Lake egészen mást nyújt, mint amaz: a legnagyobb hazai szabadtéri underground elektronikus zenei fesztivál, vagyis nemcsak a zene, hanem a közönség tekintetében is speciális. Három helyszínen a hazai és a külföldi elektronikus keményvonal legjava fog itt fellépni 4 napon át, Sven Vath és Solomun lesz a két legnagyobb húzónév.

Solomun Boiler Room Tulum DJ Set

► Download audio on our app: http://blrrm.tv/br_App ►More here: http://blrrm.tv/solomun ► Diynamic’s head honcho took the floor for our second Tulum broadcast playing both old classics and new unreleased demos

Persze rajtuk kívül is egészen különleges elektronikus zenész-producer-DJ-k fogják tiszteletüket tenni a Balaton partján. Jön például a melankolikus, alter elektro-popot játszó Matthew Dear.

Matthew Dear – Modafinil Blues

Download “Modafinil Blues” in The Ghostly Store: https://www.theghostlystore.com/products/modafinil-blues

Sam Paganinit ugyan hegedülni még nem láttuk, de a lemezjátszók és a keverő mögött legalább olyan zseniális tud lenni, mint a névrokona a vonóval.

Sam Paganini – Rave (Original Mix) [DRUMCODE]

Buy : http://www.beatport.com/release/satellite/1374194 Sam Paganini : https://www.facebook.com/SamPaganiniOfficial // https://www.youtube.com/user/MegaRomeoBlue Drumcode : https://www.facebook.com/drumcoderecords https://www.youtube.com/user/drumcodeofficial http://classic.beatport.com/label/drumcode/2027 http://www.drumcode.se/ https://soundcloud.com/drumcode http://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=963 http://twitter.com/realadambeyer DCCD10 Audio Quality : 128kbps If the copyright holders do not want this video to be on display, please send me a private message or email : [email protected] Sam Paganini Rave Drumcode DCCD10, // For any additional information contact me at [email protected] or via Facebook https://www.facebook.com/prisoneer.official

De táncolhatunk még többek között Rodhad, a Loco Dice, a Dense&Pika, Ben Klock vagy Jan Blomqvist szettjeire, live actjeire is, és akkor ott van még személyes kedvencünk, a német elektronika jeles képviselője, Robag Wruhme is a maga sötét pumpáival.

Robag Wruhme Volta Cobby (Official Video ) [PAMPA023]

quick TACH quick +++ +++ out now / draussen jetzt +++ +++ ROBAG WRUHME – CYBEKKS EP.

Mi azt mondjuk, senki ne késlekedjen még egyszer utoljára idén nyáron összeszedni magát, aztán irány a Balaton és Zamárdi, csináljuk meg még a Strand Fesztivált, no meg a B.my.Lake-et is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló