Zene

Szívás volt az első szeptemberi hét? A legjobb pénteki hétbúcsúztató számok hozzá

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.07 | 14:24

A hét, amikor már tényleg mindenki visszajött a szabadságról, és elindultak az iskolák, óvodák. A szülők és az egyedülállók együtt szívnak megint a dugóban, indul az őrület a munkahelyeken. Klasszikus és új pénteki dalok hétbúcsúztatóhoz.

Amióta dolgozunk, mindig volt egy pénteki dal, amit az a kolléga tett be a szerkesztőségben, akinek a legnagyobb szopás volt a hét. És ezt lehet hangosan is hallgatni, mi több kötelező. Mivel ez a hét, az első szeptemberi, a legstresszesebb hetek között van az évben, adunk esélyt a rekreációra. Töltődj fel!

Ha igazán szopás volt a hét, a majdnem klasszikus dal hozzá Lily Allen slágere, ami egyértelműen fejezi ki a munkahetek iránti kiolthatatlan gyűlöletet. Fuck You!

Vannak persze megingathatatlanul pozitív lelkek is, akik már a hétvégére koncentrálnak pénteken, és beteszik a legdurvább hétvégi bulik előszelét. Welcome To Tijuana. Sőt, tequila, sex & marijuana. Manu Chao csak tudja, ő tényleg így él.

És vannak a pénteki napról szóló dalok, azokkal nem tudsz melléfogni. Ha igazán tré volt a hét, és gonosz típus vagy, büntetheted a körülötted ülőket Rebecca Black 2011-ben mémmé vált bénázásával. Friday. Több nem is kell, és lezártad a hetet, mert mindenki visítva fut haza hétvégézni.

Romantikus lelkeknek a The Cure dala a nyerő, Robert Smith már a kilencvenes években is tudta, hogy Friday I’m In Love. A hétvégére mutat, és a lelkünket is nyugtatja.

A Gloo még új versenyző a pénteki dalok piacán, de meglepően népszerű. Miért is ne lenne az, ha egyszer azt üvöltik benne, hogy I Need A Holiday! Gyors, vicces, szóval pont megfelelő arra, hogy kiégesd magadból a heti stresszt.

Ha igazán szemetek vagyunk, elővehetjük az irodarobbantó Steinjo számot. A Friday Fahrenheit elképesztő, de ezt úgyis kivetetik az első negyedénél. Gonosz. Buta. Büntet. Mint az első szeptemberi hét.

Van vicces, van romantikus, van felháborítóan csapnivaló dal a hétről, és itt egy igazán szomorú is. A Scouting for Girls számában minden benne van, amiről beszélünk. Dolgoznak 9-től 5-ig, a munka unalmas, úgy bánnak velük, mint az állatokkal, a fizu szar, egész héten a hétvégét várják. Szomorkodós, őszi dal, de persze ennél ők is többre vágynak. Ha ezt a számot átérzed pénteken, akkor mondjál fel a következő hétfőn.

A punk és post-punk stílus nyilván annyi munkahét gyűlölő dalt termelt, hogy tulajdonképpen nem is illő válogatni belőle, remekül használható a NOFX Drugs Are Good című száma vagy Dead Kennedys Take This Job and Shove It című másfél perces agymenése. Mégis egy durva hét után a legjobb stresszoldás a gyors és durva zene. Vagy a kiábrándító szövegek. A legszebb ezek közül a Sex Pistols frontemberének Johnny Rottennek (aka John Lydon) popdala, a Disappointed.

Anyázó, pozitív, hétvégi, zúzós, romantikus, minden megvolt, a magyarokat most kihagytuk, pedig ugye ott van a Tankcsapda és a Mindig péntek, vagy a Sziámitól az Előrelátó csecsemő a maga 10 percével. Most már csak az a kérdés, hogy nektek mi a hétbúcsúztató dalotok?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.