Zene

Manson új lemeze egészen más lett, mint amire számítasz

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.19 | 06:20

Marilyn Manson megöregedett. Ezzel mind így vagyunk, de a napokban megjelent lemeze egészen más lett, mint amire gondolsz. A címadó daláról már írtunk, azt ITT tudod elolvasni. Most, hogy többször is meghallgattam az új lemezt, ki kell jelenteni, hogy szerintem igazi mesterművet alkotott. Karrierje egyik legjobb, legkomplexebb lemezét rakta le az asztalra. Persze számtalan helyen lehetne belekötni, vagy azt mondani, hogy ez nem az amit megszoktunk. De ez ilyen. Ez a fejlődés.

Számtalanul sok szoba, szekrény, széf és rekesz létezik, de az emlékeid múzeumában mindig a tükrök a legrosszabbak. Amikor ezeket a szövegeket írtam, szellemek darabjai és maradványai kísértették a kezeimben a tollat. Nem is hasonlítanám egyik eddigi lemezemhez sem, de mindből van benne egy kevés, végre mintha sikerült volna mindent egy helyre koncentrálnom.

-mondta el Manson egy interjúban még tavasszal a lemez kapcsán.


Persze, nem lesz annyira populáris mint a Fight Song, vagy a The Beautifull People, de az előző lemezéhez képest hatalmas változás. Jól áll neki, hogy mer újítani. Úgy, hogy kifinomult marad, elegáns, de mégis sötét. De egyértelműen érződik az, hogy komolyodik. A hangja természetesen már nem hordozza azt a dinamikát, amit az 1996-os lemezen, de lassan 30 év elteltével ezt nem is várhatjuk. Ez az egyetlen olyan dolog, ami miatt nem tudtam neki sajnos jobb értékelést adni, annak ellenére, hogy szívem szerint többet adnék.

Manson nem egy megszokott kemény  lemezzel tért vissza, hanem egy olyannal, ami közel áll azokhoz, akikre felnézett. Van benne Bowie, NIN, és sok egyéb hatás kiérezhető belőle. Furcsa? Igen. Bejön? Igen.

Mindenképpen érdemes meghallgatni, akkor is ha eddig nem voltál rajongó. Most lehet, hogy az leszel.

Értékelés:

8.5/10


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló