Zene

Készül valamire a Gorillaz, bármikor érkezhet az új album

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.04 | 13:14

Nyáron azt nyilatkozta Damon Albarn a nullás évek egyik legsikeresebb zenekarának frontembere, hogy hamarosan érkezik az új lemez. Két hete intenzíven posztolnak mindenhol, szinte biztos, hogy nincs is annyira messze a megjelenés.

A világ valaha volt legsikeresebb virtuális zenekar ismét aktív, és ahogy az mostanában lenni szokott, nyilatkozatokkal, Instagram és Facebook posztokkal már hónapokkal a megjelenések előtt elkezdtek beszélni az új anyagról. Július közepén a BBC Rádióban árulta el Damon Albarn a Gorillaz legújabb albumáról, hogy dolgoznak rajta, hamarosan elkészül. Korábban Jamie Hewlett, a virtuális zenekar rajzolója is megszólalt az új album kapcsán, ő akkor azt mondta, hogy 2017 a reális időpont. Ilyen intenzív kampány mellett valószínűleg túl messze van 2017 ahhoz, hogy addig húzzák a Gorillaz ötödik albumának megjelenését.

Azzal robbantottak először, hogy lecserélték a profilképüket Facebookon:
Látthattunk jó néhány történetidéző posztot híres dalaikról és nagyobb mérföldköveikről, például a 2006-os Grammy-díjuk kapcsán:
Nagyjából egy hétig hallgattak, és végre megjelent az új tartalom; előrukkoltak a Noodle könyve-történettel. Az egyik részlethez készült illusztráció pont egy pillanattal azután készült, hogy a virtuális zenekartag karddal levágta ellensége fejét:
Az izgalmas háttértörténetek jelentik a Gorillaz hozzáadott értékét. Sorra jönnek a Noodle könyve újabb részletei:


A fenti így szól: “Miután megszökött Mazuu szumós testőreitől, Noodle bepréselte magát egy FedEx-dobozba szárított halak, némi palackozott víz és a Moby Dick egyik példánya közé – ha valamikor, akkor most befejezi Melville klasszikusát.”

Noodle könyvét a zenekar Twitterén és Instagramján követhetitek nyomon, de mi biztosan szólunk majd, ha megjelenik a lemez.

Addig pedig gyúrjunk rá a régi slágerekre:

A Feel Good Inc.

A Clint Eastwood:

És a DARE:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló