Zene

Azt hiszed, hogy nehéz az életed? Nézd meg az övét!

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.05 | 10:51

A minnesotai Gaelynn Lea üvegcsontú. Az öröklődő kór (Osteogenesis Imperfecta) szerencsére nem akadályozza abban, hogy zenéljen. A koncertezés kiváló lehetőséget teremt számára, hogy ráirányíthassa a figyelmet erre a ritka betegségre. Szeretné, ha kiállása hatással lenne a társadalomra és pozitív változásokat idézne elő, akár az irántuk táplált előítéletekben, de akár a fogyatékkal élő társai számára is. Előadásain bátorítja sorstársait, hogy vállalják fel tehetségüket.

gaellyn_lea2016-10-04-at-21-31-12

 

Gaelynn 20 éve hegedül, elsősorban folk és kelta dallamokat, de a zeneszerzés és a kísérletezés sem áll távol tőle. Olyan nevekkel játszott már, mint Charlie Parr, Billy McLaughlin vagy Alan Sparhawk. Utóbbival egy, The Murder of Crows nevű duót is életre hívott. Daluk, a “When We Were Young” a Sundance TV Rectify című dráma sorozatában is felcsendült. A kishölgy egy éve megjelent szóló albumának az “All the Roads that Lead Us Home” címet adta, Karácsonyra pedig gőzerővel készíti a “Deepest Darkness, Brightest Dawn” című új korongját. A filmet az NPR Music készítette, ahol Gaelynn megnyerte pályázatukat, a Tiny Desk Contestet.

Gaelynn nem csupán zenész, tudatosan vállalja állapotának bemutatását, előadásokat tart, beszélgetéseken vesz részt, mert azt vallja, hogy testi állapota nem akadályozhatja a céljai elérésében. A céljait pedig, ezt a videóban is láthatjuk, eléri. ezt mutatja be ez a ritka őszinte film, ha nem vigyázol simán elsírod magad rajta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló