Zene

VHK 45 címmel jubileumi koncert lesz a héten az A38 hajón

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.06 | 16:18

Dupla ráadásul.

Negyvenöt évvel megalakulása és másfél évvel Életzuhatag című lemeze után ad koncertet a Vágtázó Halottkémek október 8-án és 9-én az A38 hajón.

A Grandpierre Atilla által vezetett, sámánpunkot vagy mágikus népzenét játszó VHK azon kevés zenekar közé tartozik, amelyiket a folyamatos megújulás jellemez. Az 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-ben újjáalakult csapat mostani dupla koncertjén a múlt megidézése mellett a jövő felé is tekint.

A VHK célja a kezdetek óta az, hogy minél több ember figyelmét felhívja az élet csodáira, a belső érzékelés fontosságára, az ismert és a létező világ közti szakadék létére. Mindezt a zenéjükkel, a szövegeikkel és közösségi összejövetelekkel próbálják elérni, és arra törekednek, hogy az általuk képviselt értékeket valló emberekkel szellemi közösséget alkothassanak.

A csütörtöki és pénteki koncertre számos meglepetéssel, két különböző műsorral készül a VHK. Az első napon egyrészt a nyolcvanas évekből és a másfél éve megjelent Életzuhatag című lemezről játszanak, másrészt arra kérik a közönséget, váljanak alkotótársukká: osszák meg velük a VHK szellemiségével összefüggő gondolataikat, ötleteiket. A második napon a “spontán közösségi zeneteremtésé” lesz a főszerep. A pénteki programot előzenekarként a pszichedelikus rockzenét játszó Swamp Creatures nyitja.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló