Zene

A Stranger Things 5 legjobb betétdala

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.08 | 09:35

Októberben jön a tavalyi nyár kultikus sorozatának második évada - itt az ideje felidézni, hogy melyik volt az 5 legjobb betétdal a Duffer fivérek zseniális tévészériájában.

A Netflix saját készítésű sorozata a 2016-os nyár legnagyobb durranása volt: egyszerre idézte a nyolcvanas évek meghatározó horror és sci-fi filmjeit, és közben stílusosan tisztelgett Steven Spielberg (E.T., a földönkívüli), Stephen King (Állj mellém!) és John Carpenter művei előtt. A zseniális gyerek főhősökkel azonnal együtt lehetett érezni, a színészválogatás is első osztályú volt, és az már tényleg hab volt a Duffer fivérek ösztönös zsenialitásának tortáján, hogy nagyszerű zenéje volt a Stranger Thingsnek. Következzen az 5 leginkább emlékezetes szám az első évadból.

Trooper: Raise A Little He
Második fejezet

Ez a szám szól, amikor Steve Harrington, a suli szépfiúja és macsója betoppan a házibuliba egy “Hello, Ladies” kíséretében. Tökéletes zeneválasztás.

The Clash: Should I Stay or Should I Go
Második fejezet

Joy Division, Bowie, Television, The Smiths, teljesen megváltoztatja az életed – vezeti be Will bátyja, Jonathan testvérét a popkultúra alapjaiba a második rész egyik visszaemlékezésében. Aztán a jelenet végén még fel is teszi a kérdést öccsének, hogy tényleg szereti-e a Clash-t, mire Will csak annyit válaszol: persze, nagyon bírom őket.

New Order: Elegia
Ötödik fejezet

A New Order Elegia című számára készülődik a család Will temetésére, és végig ott van valami baljós, sötét, ugyanakkor reményteli a levegőben. Az epizód igazi csúcspontja ez a rész.

Echo and the Bunnymen: Nocturnal Me
Ötödik fejezet

Egy sorozatban azok a dalok a legjobbak, amik a jelenet után is megmaradnak bennünk, és persze azonnal ráguglizunk a számra, hogy biztosan tudjuk, mit is hallottunk. A liverpooli Echo and the Bunnymen dala is ilyen, és hibátlan aláfestő zenéje az ötödik epizód cliffhanger befejezésének.

Peter Gabriel: Heroes
Harmadik fejezet

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, inkább újra kell nézni a részt: ez a David Bowie-feldolgozás Peter Gabrieltől a megfelelő pillanatban csendül fel a sorozat harmadik részében.

A sorozat második évada október 27-én kerül fel a Netflixre – az előzetes hírek szerint sokkal, sötétebb, horrorisztikusabb lesz, mint az első. Aki szeretné, ezen a playlisten meghallgathatja az összes betétdalt az első évadból:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.