Zene

Leszakítja a fejed a jeti, ha nem játszol rendes zenét – 5 új klip, amit látni kell

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.15 | 17:21

Ismét itt a heti klipszemle, amelyben mutatunk néhány vadonatúj klipet, amit nagy hiba lenne kihagyni. Most a Red Fang, a Fischerspooner, a Charly Bliss, a Grand Mexican Warlock és Aminé van soron.

Red Fang: Not For You

A pécsi képregényrajzoló és grafikus, Gróf Balázs munkásságát talán nem kell bemutatni, hiszen aki egy kicsit is képben van a hazai popkultúrában, az már találkozott a nevével. Azt viszont talán nem mindenki tudja, hogy Gróf már 2002 óta videóklipeket is készít, és a legendás death metal zenekar, az Obituarynak készített két videója után ez már a harmadik külföldi zenekarnak rajzolt alkotása. Az idei Fishing On Orfűn is fellépő, portlandi Red Fang tagjai DJ-ként tűnnek fel egy céges buliban, ahol szinte kizárólag Red Fang-számokra hajlandóak bulizni az emberek, na meg a főhős jeti. Aztán a parti egy egészen új irányt vesz:

Fischerspooner feat. Caroline Polachek: Togetherness

A New York-i electroclash duó legújabb klipjében a Chairlift zenekar volt énekesnője vendégeskedik, és kiválóan egészíti ki, ahogy a zenekar egyik tagja, a kigyúrt Casey Spooner félmeztelenül táncol és vonaglik egy ágyon. A vizuálisan is erős klipet a duó másik fele, a szintis-zeneszerző Warren Fischer rendezte Spoonerrel közösen.

Aminé: Spice Girl

Nahát, Aminé rendezett egy nagyon szép színekkel operáló videót a Spice Girl című számához, és láss csodát, az egyik Spice Girls-tag is feltűnik a klipben. Hogy melyik? Tessék megnézni ezt az egyszerre bizarr és vicces videót, és kiderül.

Charly Bliss

A brooklyni powerpop zenekar, a Charly Bliss friss videóját a Buffy, a vámpírok réme egyik része ihlette. A klip főszereplője Eva Hendricks énekesnő, aki egy gyorsétterem új alkalmazottjaként döbben rá, hogy valami nagyon bűzlik a munkahelyével. A klipet az énekesnő és Andrew Costa rendezte.

Grand Mexican Warlock: Main Stage

A végére pedig álljon itt egy hazai vonatkozású klip: a Koblicska Péter Örs által rendezett videóban visszatérünk a kilencvenes évekbe, amikor még a szülinapi bulit a kaszinótojás, a Napoleon konyak és az RC kóla jelentette.  A Main Stage egy nagyon egyszerű ötletre épül: egy kissrác szemszögén (illetve VHS kameráján) keresztül ismerhetjük meg egy panellakásban élő család titkait és gondjait.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.