Zene

Unatkozol? Most végre meghallgathatod a világ összes zenei stílusát egy térképen

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.17 | 07:22

Egy gigantikus térképre helyezték fel az eddig megszületett összes zenei stílust - ha szeretnél minden műfajban otthon lenni, most itt a leghasznosabb gyorshallgató.

Az Echo Nest hosszas zenei gyűjtés és elemzés alapján alkotta meg ezt a térképet, amin jelen pillanatban összesen 1520 zenei műfaj közül válogathatunk, de ez a szám folyamatosan nő. A felület egy algoritmus alapján generálja a lejátszott számokat, ami alkalmazkodik a hallgatottabb műfajokhoz. A kísérletben csak a hashtagekre alapozva rajzolták meg a Föld összes valamire való zenei műfaját. A Spotify-ra épülő adatbázis alapján készült gigantikus térkép tényleg óriási és elsőre kaotikusnak is tűnik.

Ha bármelyik stílusra rákattintunk, azonnal elindul egy-egy részlet az adott műfaj ismert előadójától vagy zenekarától. Ha rákattintunk a címke szélén levő piros kis jelre, tovább mélyedhetünk az adott zenei stílusban. Így eljuthatunk például a hungarian rock aloldalra, ahol természetesen az összes mainstream zenekar szerepel. Nyilván nem ez alapján találja meg az ember a legjobb zenéket, de ezzel már el lehet kezdeni az ismerkedést egy-egy stílussal.

Ha szeretnénk, külön listázva is bolyonghatunk a másfél ezer stílus között, ezért ide kell kattintani.

Igaz, azért a rendszer nem tökéletes, mert például az algoritmus a hungarian pop címkére kattintva jelenleg a lett Republic zenekar egyik dalát hozza be, alighanem a magyar Republic miatti névazonosság miatt.

Ettől függetlenül azért nagyjából meg lehet ismerkedni az univerzum összes létező zenei műfajával, de azért nem árt óvatosnak lenni. Az oldalnak van egy  saját Spotify-playlistje, kellemes időpazarlást mindenkinek!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.