Zene

Vonnegut szerint Bob Dylan a legrosszabb költő

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.21 | 10:12

Legalábbis ezt nyilatkozta a neves író, még 1991-ben. Szerencsére az irodalmi Nobel-díjakat nem ő osztotta.

NEW YORK - JUNE 16: Author Kurt Vonnegut attends the premiere of "The Hunting Of The President" at NYU's Skirball Center for the Performing Arts June 16, 2004 in New York City. (Photo by Paul Hawthorne/Getty Images)
Kurt Vonnegut 2004-ben, New Yorkban. (Fotó: Paul Hawthorne/Getty Images)fotó: Paul Hawthorne, Getty

A 2007-ben elhunyt amerikai író (Az ötös számú vágóhíd, vagy a Bajnokok reggelije szerzője)  25 éve, a Hustler magazin kérdésére válaszolva summázta véleményét:

Dylan legtöbb munkája kusza, ő a legcsapnivalóbb élő költő. Egy dalszövegében kb. egy jó sor van, a többi zavaros.

A neves író zenei ízlését is firtató interjúból, ami egyébként a 69. születésnapján, egy nebraskai sztriptízbárban(!) készült, kiderül, hogy utálta a rapet, viszont a Beatles munkásságát nagyra értékelte.

Dylan jó egy hete nyerte el az irodalmi Nobel-díjat, viszont a 75 éves dalszerző mintha tudomást sem venne a dologról. A Pitchfork szerint még a Bizottság megkeresésére sem reagált. A decemberi díjátadó gálára se jelzett vissz is hiába próbálta invitálni a titkár, egyelőre. Az énekes hivatalos oldalán itt már megjelent a díjról némi információ.

A kollégák örülnek az elismerésnek, kezdve Tom Waitsszel. Leonard Cohen pedig az alábbi költői képpel gratulált: Dylannek Nobel díjat adni olyan, mintha a legmagasabb hegynek járó kitüntetést a Mount Everestre tűznénk.

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló