Zene

David Lynch múzsája, Chrysta Bell még mindig gyönyörű – 5 új videóklip, amit látni kell

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.22 | 16:17

Legújabb sorozatunkban minden héten mutatunk néhány vadonatúj klipet, amit nagy hiba lenne kihagyni. Most Fever Ray, Bon Iver, Chrysta Bell, Morrisey és a The Academic van soron.

Fever Ray: To The Moon And Back

8 év után tért vissza a The Knife-énekesnő Karin Dreijer szóló projektje, a Fever Ray, amely mindig is hírhedt volt a zakkant, elmebeteg, szürreális videóiról. Most is egy kellően feszült és beteg klipet kapott a To The Moon And Back, amelyben egy próbababának maszkírozott, kopasz androgün főszereplő kerül különböző bizarr szituációkba. A videót Martin Falck rendezte, aki már a Knife 2013-as A Cherry On Top animációját is készítette.

Chrysta Bell: Undertow

David Lynch múzsája, a Twin Peaks új évadában a Tammy Preston nevű FBI-ügynököt alakító Chrysta Bell november 19-én érkezik Budapestre a Dürer Kertbe, és most egy új klippel jelentkezett, amelyben nem igazán történik semmi, cserébe viszont homályos képekben gyönyörködhetünk a színésznő-énekesnő szépségében.

The Academic: Bear Claws

Ez a klip ugyan október elején jelent meg, de annyira figyelemre méltó, hogy most került be a válogatásunkba. Az akadémikus nevű zenekar legújabb klipjét Facebook Live formában rögzítette, ráadásul úgy, hogy kihasználták azt a pár másodperces csúszást, ami ilyenkor elő szokott fordulni.

A videóban nincs semmi trükk, mégis az a legnagyobb ötlet benne, hogy a felvételt vágás nélkül vették fel, méghozzá úgy, hogy mindig a hátuk mögé vetítették és loopként használták az élő streamet, a dalt pedig direkt átalakították úgy, hogy az a megfelelő módon álljon össze ebben a formában is.

Bon Iver: 8 Circle

Ez talán az év legminimalistább videóklipje, mégis mennyire jó nézni és hallgatni. Igen, csak annyi történik, hogy Bon Iver leül egy rajongójával szembe, és eljátssza neki az egyik dalát. Mégis mennyire magával ragadó a végeredmény.

Morrisey: Spent the Day in Bed

A világ legjobb szövegírói közé tartozó Morrisey novemberben új lemezt jelentet meg, most pedig itt a videóklip az egyik legújabb dalához, amelyben a botrányairól ismert angol focista Joey Barton és a performance művész David Hoyle is szerepel. A videó elején még tolószékben tolják be az 58 éves énekest a kísérő zenekarához, a nagy kérdés az, hogy vajon végig ülve marad-e Morrisey?

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló