Zene

Kanye West megint fenyegetőzik

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.25 | 17:03

Napjaink legnépszerűbb és legmegosztóbb rap szupersztárja ultimátumot adott a Grammy szervezői számára: ha nem jelölik Frank Ocean idén megjelent albumait, bojkottálni fogja az eseményt.

48th Annual Grammy Awards - Press Room
Nem mindig bojkottálta a Grammyt – Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Frank Ocean négy év alkotói szünet után idén két nagylemezzel is jelentkezett. A Blonde és az Endless albumokra azonban megérte várni. Mind a szakma, mind a közönség azonnal térdre rogyott tőlük, a kritikusok pedig szinte a megjelenésük pillanatában az év legjobb lemezei közé sorolta azokat.

Ennek ellenére Ocean és menedzsmentje nem adta le időben a jelentkezést a Grammy-re, így elméletileg nem is jelölhetők az albumok.

West, aki 2011 óta rajong Ocean-ért, ekkor ragadtatta magát a zsaroló kijelentésre, ami talán nem szép, de az igazság az, hogy a két nagylemez bőven megérdemli a díjesőt és az elismerést. Ráadásul egyszer már Lady Gaga is járt így, de akkor a szervezők megtalálták a kiskaput, pedig akkor senki nem adott nekik ultimátumot.

A magára minimum félistenként tekintő Kanye West egyébként pedig mindig is szerette a balhét és a balhé is szereti őt. Emlékezzünk csak arra,

amikor 2009-ben a VMA díjátadón egyszer csak a színpadra ugrott és magából kikelve nehezményezte, hogy nem Beyoncé, hanem Taylor Swift nyert

– mindezt az énekesnő köszönő beszéde közben. Aztán 2005-ben, amikor kiderült, hogy ő lesz az egyik headliner Glastonbury-ben, 134 ezren írták alá azt a petíciót, amiben azt kérték, ne így legyen. De persze így lett, mire Kanye válaszképpen a következő mondattal vezette fel fellépését:

A bolygó legnagyobb élő rocksztárját látjátok.

Na most, amennyiben Frank Ocean-t mégsem jelölik, az Univerzum méretű egóval bíró sztárt ezúttal nem fogja látni a Grammy közönsége.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló